Tomáš Batiz Hokej

Liptáci opäť víťazne: Nepriaznivý stav otočili, rozhodol Uram

Liptáci ťahajú v baráži sériu výhier. S Trenčínom rozhodli v predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci opäť víťazne: Nepriaznivý stav otočili, rozhodol Uram
Foto: Tomáš Batiz

Trenčania mali dobrý vstup do zápasu. Už po pár sekundách sa dostal do šance Sojčík, ale Nagy potvrdil svoju formu z predošlých stretnutí. V 4. minúte pohrozil od modrej Drgoň, ale jeho pokus skončil iba na mikulášskej tyčke. Hostia v úvode prevýšili herne domácich, čo potvrdil Sádecký, ale ten v tutovke Nagyho neprekonal. Do zostavy Liptákov sa vrátil Kabáč, ktorý mohol v 11. minúte otvoriť skóre, ale ten sa pred Voldenom nepresadil.

Tlak domácich, góly hostí

V záverečných minútach prvej tretiny mal dve dobre šance Uram, ale ani z jednej aa mu skórovať nepodarilo. Hostia v posledných sekundách našli hluché miesto a v rozmedzí pár sekúnd sa dostali do dvojgólového vedenia zásluhou Sojčíka a Vopelku.

V druhej časti sa domáci snažili vyrovnať, ale proti bol dobre chytajúci Volden. V 29. minúte po góle volal pokus M. Sukeľa, ale jeho strela skončila iba na trenčianskej bráne. Na opačnej strane pohrozil Gašparovič, ale Nagy bol pozorný. Šancu na zníženie mali Liptáci v 37. minúte, ale Vybíral sa v úniku nepresadil. O pár sekúnd neskor zlyhal na Voldenovi aj Uram.

Domáci sa napokon gólu dočkali až v tretej tretine. Uram potvrdil svoju extratriedu, keď presnou prihrávkou našiel pred bránou Krišku, ktorý nezaváhal. Zverenci Róberta Spišaka napokon dokázali aj vyrovnať, keď trestné strieľanie premenil v 56. minúte Cibák.

Rozhodol Uram

Trenčania v predĺžení začali aktívne, keďže súpera zatlačili v početnej výhode, ale domácich podržal Nagy. O zápase nakoniec rozhodol v úniku Uram, ktorý pretlačil puk cez Voldena.

„Začali sme slabšie. Prvých 30. minút sme sa nedostali do zápasu, potom sme sa ale chytili a tlačili sme sa do útoku. Mužstvo ukázalo charakter a zaslúžili sme si vyhrať,“ zhodnotil po zápase Róbert Spišák, tréner Litovského Mikuláša.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – Dukla Trenčín 3:2pp (0:2, 0:0, 2:0, 1:0)

  • Góly a asistencie: 44. Kriška (Uram), 56. Cibák (t.s.), 68. Uram (Nádašdi, M. Sukeľ) – 19. Sojčík (Vopelka, Starosta), 20. Vopelka (Drgoň, Hossa)
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Bagin, Stehlík, Luža, Nádašdi, Burzala, Šiška, Kadlubiak, Mezovský – Vybíral, Cibák, Langhammer – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Brezniak, Kabáč, J. Sukeľ – Ró. Huna, Piatka, Ri. Huna
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM