Tomáš Batiz Hokej

Liptáci prelomili sériu prehier: V Žiline sa po obrate tešili z víťazstva

Hokejisti Liptovského Mikuláša si v rámci 31. kola Tipsport ligy poradili so Žilinou.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci prelomili sériu prehier: V Žiline sa po obrate tešili z víťazstva
Foto: Tomáš Batiz

Hostia začali krajské derby aktívnejšie, ale prvú veľkú šancu mali domáci, keď Jenčík v 4. min. v dobrej pozícii minul odkrytú bránu Mikulášanov. Na opačnej strane kontroval v 8. min. strelou v dobrej pozícii Piatka, ale Mikoláš bol pozorný. Hostia boli strelecky aktívnejší, ale nevyužili ani presilovku a Mikoláša nedokázali viacerými strelami prekonať. Domáci sa zase nepresadili ani v presilovke v záverečnej päťminútovke, a tak šli do kabín tímy za bezgólového stavu.

V druhom dejstve boli domáci od úvodu lepší, ale hostia hru umne vytláčali do rohov klziska. Domáci nevyužili ani svoju druhú presilovku v zápase a diváci tak museli na úvodný gól čakať vyše polovicu zápasu. V 31. min. sa ho podarilo streliť na radosť žilinských divákov „vlkom“, keď Húževkovu nevydarenú strelu dokázal dostať za Kislicinov chrbát Rudolf Huna. O chvíľu nato mohlo byť 2:0, ale Balej netrafil ideálne dobrú prihrávku od Bártu v situácii 2 na 1. Hostia sa v druhej tretine prebudili herne až na jej konci, ale Mikoláš svoj tím pri ich šanciach podržal.

Liptáci sa od úvodu tretej tretiny snažili o vyrovnanie a v 46. min. im to aj vyšlo. Uram spoza brány naservíroval puk Kuralimu a obranca hostí prestrelil žilinského gólmana. O tri a pol minúty už hostia viedli, keď Hudec prišiel v súboji s Róbertom Hunom pri ľavom mantineli o puk, útočník hostí ho dostal pred Mikoláša a jeho dvojča Richard ho dostal do siete. Žilinčania hrali následne presilovku, ale unikol im Sukeľ a len vďaka Mikolášovmu výbornému zákroku hostia nezvýšili. Sukeľ však o pár sekúnd v súboji fauloval a v 51. min. išli domáci do výhody o dvoch hráčov. Zahrali ju však staticky, málo strieľali a hostia sa ubránili. Žilinčania sa potom nevedeli dostať do tlaku, z ktorého by vyrovnali. Nepodarilo sa im to ani v záverečnej 65-sekundovej hre bez brankára.

MsHK DOXXbet Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

  • Góly: 31. Ru. Huna (Húževka, Hvila) – 46. Kurali (Uram, Piatka), 49. Ri. Huna (Rób. Huna).
  • MsHK DOXXbet Žilina: Mikoláš – Dubeň, Žilin, Piegl, Hudec, Jankovič, Bagin, Mendrej, Kučný – Hvila, Húževka, Rud. Huna – Bárta, Surovka, Balej – Jenčík, Rehák, Milý – Ondruš, Hrazdíra, Beránek
  • MHk 32 Liptovský Mikuláš: Kislicin – Kurali, Suchý, Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec, Fereta – Kriška, Rób. Huna, Rich. Huna – Uram, Tamáši, Sukeľ – Števuliak, Piatka, Oško – Uhrík, Lištiak
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM