Tomáš Batiz Hokej

Liptáci premrhali dvojgólový náskok: Z Košíc si napokon odniesli iba bod

Hokejisti Liptovského Mikuláša síce vyhrávali v Košiciach 2:0, no napokon o víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší domáci.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci premrhali dvojgólový náskok: Z Košíc si napokon odniesli iba bod
Foto: Tomáš Batiz

Prvú veľkú príležitosť na skórovanie mal obranca hostí Kurali už v 2. minúte, ale po Rapáčovej prihrávke sa osamotený pred Habalom nepresadil. Bratia Matúš a Jakub Sukeľovci následne v krátkom slede oslabili svoj tím a darovali domácim 110-sekudovú presilovku o dvoch hráčov. V nej Košičania zovreli súpera pred brankárom Košarišťaňom, ale ich súhre chýbal moment prekvapenia a Liptáci sa ubránili. Košičania sa naďalej snažili o otvorenie skóre, ale defenzívna taktika hostí slávila v prvej tretine úspech. Liptákom psychicky pomohla aj 10. minúta, v ktorej Rudolf Huna získal puk na obrannej modrej čiare, ušiel Boltunovi i Kesselovi a svoj brejk zakončil gólom – 0:1.

Aktívnejší Kosičania

Aj druhá tretina bola o dobýjaní liptovských hradieb, ale tie dlho odolávali. Košičanom v ich ofenzívnom snažení chýbala ľahkosť, čo mala na svedomí aj dôsledne pracujúca defenzíva hostí. V 29. minúte Tabaček v strednom pásme uvoľnil Matúša Sukeľa, ten sa rýchlou kľučkou zbavil Dudáša a tvrdú strelu namieril presne – 0:2. Gólové mlčanie domácich neukončil po individuálnej akcii Vrábeľ, na opačnej strane nevyužil sľubnú príležitosť Števuliak. V 35. minúte sa však domáci predsa len dočkali, keď Hovorkovu strelu v presilovke dorazil Suja – 1:2.       

Rozhodli až nájazdy

Liptáci cítili šancu na úspešný výsledok a v úvode tretej časti pokračovali v koncentrovanom výkone. Ten mohol v 43. minúte podčiarknuť Rapáč, po ktorého strele zachránila Habala konštrukcia bránky. Košický brankár si krátko na to poradil aj s pokusom Hunu, ktorý opäť unikol do krátkeho brejku. Tlak domácich sa stupňoval a brankár hostí Košarišťan mal čoraz viac práce. Hoci si poradil s viacerými zložitejšími situáciami, v 55. minúte ho prekvapila nenápadná strela Hovorku – 2:2. Hostia mali v závere tretej časti presilovú hru a hoci si v jej závere vypracovali niekoľko sľubných príležitostí, Habala neprekonali.        V predĺžení mal veľkú príležitosť hosťujúci Rapáč, ale aj jeho pokus spomedzi kruhov zmaril brankár Habal. V samostatných nájazdoch sa presadili iba Košičania Šoltés a Hovorka.

HC Košice – MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:2 pp a sn (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 35. Suja (Hovorka, Šedivý), 55. Hovorka (Kessel, Kafka), rozh. nájazd Šoltés – 10. Huna, 29. M. Sukeľ (Tabaček, Gründling).

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM