Tomáš Batiz Hokej

Liptáci privítali Bystričanov: O víťazovi sa rozhodlo v tretej tretine

Hokejisti Liptovského Mikuláša privítali na domácom ľade Bansku Bystricu. Domáci Liptáci si nepostrážili vedenie a prehrali 1:5.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci privítali Bystričanov: O víťazovi sa rozhodlo v tretej tretine
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Do zápasu lepšie vstúpili domáci hráči, ktorí sa v 5. minúte zásluhou Krišku dostali do vedenia 1:0. Liptáci sa z jednogólového náskoku dlho netešili, keď už o 36 sekúnd mieril spomedzi kruhov presne Tamáši. V závere prvej tretiny mali obrovskú šancu Bystričania, ale Kubka spomedzi kruhov mieril iba do Nagya.

Trápenie Liptákov

Hostia herne dominovali aj v druhej tretine, čo sa potvrdilo aj v 33. minúte, keď sa na Liptove dostali po prvýkrát do vedenia, po tom čo Trukhno poslal puk pomedzi betóny mikulášskeho brankára. Domáci hokejisti sa trápili aj v posledných minútach druhého dejstva, kde sa im nepodaril vypracovať skoro žiadnu väčšiu šancu. Pozornosť divákov sa v 38. minúte upriamila na menšiu výmenu názorov medzi Kabáčom Mainonem.

„Úvod stretnutia bol celkom dobrý, dostali sme sa do vedenia, ale potom po chybách sme dostali dva góly,“ povedal po zápase Róbert Spišák," tréner Liptákov.

Ekfektivita Bystričanov

Už v 42. minúte sa Bystričania tešili z gólu na 1:3, ale ten po konzultácii s videorozhodcom neplatil. To čo sa nepodarilo v samotnom úvode, to sa podarilo v 44. minúte, keď Kubka dopravil puk za chrbát Nagya. Efektivita hostí v zakončovaní sa naplno preukázala aj v 52. minúte, v ktorej na konci prečíslenia mieril presne Buc. Aby toho nebolo málo, tak päť minút pred koncom korunoval výkon hostí presnou strelou do pravého rohu Hickmontt. „Na konci zápasu sme boli trpezliví, vedeli sme, že to Mikuláš bude musieť otvoriť, no a nám to tam potom padalo,“ zhodnotil výkon v tretej tretine Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC ‘05 Banská Bystrica 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)

  • Góly a asistencie: 5. Kriška (Uram, Sukeľ) – 6. Tamáši (Bezúch), 33. Trukhno (Kafka), 44. Kubka (Ďatelinka), 52. Buc (Surový, Kubka), 55. Hickmott (Buc)
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Mezovský, Šiška, Bobček, Stehlík, Kadlubiak, Moravčík, Oravec, Brezniak – Ru. Huna, Ro. Huna, Ri. Huna – Kriška, Sukeľ, Uram, Lištiak, Piatka, Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč
  • HC 05 iClinic Banská Bystrica: Košarišťan – Maione, Wishart, Ďatelinka, Kubka, Matushkin, Mihalik, Bezúch – Hickmott, Surový, Buc – Trukhno, Bortňák, Kafka – Matoušek, Češík, Lunter – Andrisík, Tamáši, Róth
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM