Tomáš Batiz Hokej

Liptáci proti Skalici naplno zabojovali: Nepriaznivé skóre otočili a zaslúžene vyhrali

Hokejisti Liptovského Mikuláša privítali na domácom ľade v treťom barážovom zápase súpera zo Skalice. Liptáci sa strelecky trápili, Skalica naopak vyťažila z minima maximum.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci proti Skalici naplno zabojovali: Nepriaznivé skóre otočili a zaslúžene vyhrali
13
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

V prvej tretine mali jednoznačnú prevahu domáci hráči, ktorí si síce vypracovali viacero šancí. Najskôr v 10. minúte spomedzi kruhov pohrozil Uram, ale Petrík si poradil. V dobrej príležitosti sa ocitol vzápätí aj Ro. Huna, ale ten puk do bránky nedostal. Naopak, Skaličania skórovali azda z druhej strely, keď pokus Škápika skončil na Nagym.

Trápenie prelomil Sukeľ

Podobne aj v druhej časti zápasu mali prevahu domáci hráči, ale v zakončení sa trápili. Skalica mohla svoje vedenia navýšiť v presilovke 5 na 3, ale v dvojčlennej presile mikulášskeho brankára prakticky neohrozili. Skóre sa menilo až v závere druhej tretiny. Zaváhanie hosťujúcej obrany využil M. Sukeľ, ktorý v nájazde prekonal Petríka.

“Nezačali sme optimálne, pretože sme hrali zviazane. Vypracovali sme si dobré príležitosti, ale netlačili sme sa do brány, čo bola chyba. Pomohol nám vyrovnávajúci gól. po ktorom sme sa uvoľnili," skonštatoval po zápase Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša.

Zaslúžene vyhrali

Liptáci vo svojom tlaku pokračovali, ale strelecky sa trápili. V 25. minúte sa do zakončenia spomedzi kruhov dostal Nádašdi, ale gólovo neuspel. O pár sekúnd neskôr sa z ničoho nič sa s pukom pred skalickou bránou ocitol M. Sukeľ, ale puk na voľného Urama nepretlačil. Domácim sa napokon v tretej tretine podarilo zápas otočiť. V 53. minúte na zadnej tyči Kriška poslal puk ponad lapačku skalického brankára. Mikulášski hokejisti nenechali nič na náhodu a dve minúty pred koncom uzatvoril na konečných 3:1 presným backhandom Piatka.

MHK 32 Liptovský Mikukáš – HK Skalica 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

  • Góly a asistencie: 37. M. Sukeľ (Stehlík, Uram), 53. Kriška (Uram, M. Sukeľ), 58. Piatka (Ri. Huna, Ro. Huna) – 15. Škápik (Vereš, Petráš)
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Bobček, Stehlík, Luža, Nádašdi, Burzala, Šiška, Kadlubiak, Mezovský – Vybíral, Cibák, Langhammer – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Laco, Stümpel, J. Sukeľ – Ro. Huna, Piatka, Ri. Huna
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM