Tomáš Batiz Hokej

Liptáci s cenným víťazstvom: Na Spiši zdolali majstra z Bystrice!

Vysokú prehru s Trenčínom odčinili hokejisti Liptovského Mikuláša víťazstvom nad Banskou Bystricou.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci s cenným víťazstvom: Na Spiši zdolali majstra z Bystrice!
Foto: Tomáš Batiz

Hostia sa museli hneď v úvode brániť presile, keďže už v šiestej sekunde išiel na trestnú za sekanie Selleck. Liptáci však presilovku nevyužili a ani ďalšiu, ktorú hrali od 9. minúty. Následne sa museli dvakrát brániť v oslabení aj oni a mohli ďakovať brankárovi Kislicynovi za to, že úspešne, keďže zneškodnil tutovku Higgsa. V závere úvodného dejstva mal dobrú možnosť Róbert Huna, no Lisutina neprestrelil.

V druhej časti sa roztrhlo vrece s gólmi a darilo sa hlavne domácim, ktorí ich strelili až päť, Bystričania odpovedali len jedným. Už po 46 sekundách sa presadil Kriška, ktorý do siete dorazil svoju vlastnú strelu. Chvíľu na to mohli hostia vyrovnať, no zatriasla sa len bránková konštrukcia. V 25. minúte pridal druhý gól Richard Huna a o minút neskôr zvýšili na 3:0 z veľkého uhla Bača. V 33. minúte pridal pri hre 4 na 4 štvrtý gól bekhendom Varga a vyhnal z bránky Lisutina, ktorého vystriedal Williams. Čisté konto mu však nevydržalo ani dve minúty, keď Nemec vystrelil z ľavého kruhu a premenil prvú presilovku domácich – 5:0. Až potom sa presadili aj hostia, keď po akcii so Southorn trafil presne Faille.

Ten istý hráč dokázal v 50. minúte znížiť na rozdiel troch gólov. Pri presilovke namieril presne z pravého kruhu. Bystričania nezložili zbrane a snažili sa duel zdramatizovať, čo sa im aj podarilo. V 53. minúte zavŕšil hetrik Faille a vykresal nádej na zvrat. Liptáci však už dvojgólový náskok z rúk nepustili.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM