Tomáš Batiz Hokej

Liptáci s ďalšou prehrou: Pred 54 divákmi nestačili na Nové Zámky

Hokejisti Liptovského Mikuláša pokračujú v sérii prehier. Tentokrát podľahli hráčom Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci s ďalšou prehrou: Pred 54 divákmi nestačili na Nové Zámky
Foto: Tomáš Batiz

Zápas v Žiline sa začal pre problémy s úpravou ľadu s 13-minútovým oneskorením a na hráčov akoby posun začiatku doľahol. Po hernej stránke sa pár prítomných divákov nemalo na čo pozerať, ani v úvodnej presilovke zápasu v 7. min toho Liptáci veľa nepredviedli. Pomohlo im to však herne a po väčšinu tretiny mali puk na svojich hokejkách a častejšie ohrozovali Košarišťana v bráne hostí. Gól však nestrelili ani v ďalšej početnej výhode, a tak šli tímy do kabín za bezgólového stavu.

Z druhej časti ubehlo však iba osem sekúnd a hostia šli do vedenia, keď po prehratom buly zachytili rozohrávku, Kudla prihral Urbanovi, a ten pohotovo prekonal Kislicina. Liptáci sa snažili o vyrovnanie, nevedeli sa však presadiť proti dobre brániacim hosťom a nedostávali sa do vyložených šancí. Novozámčania mohli navýšiť vedenie v 34. min., ale Slávik poslal blafák po sóle iba do ľavej žrde domácej brány. Aj v 36. min mali bližšie ku gólu hostia, no Kudlov pokus zastavil Kislicinov betón. Domáci síce prestrieľali Nové Zámky, ale o gól viedli po dvoch tretinách najtesnejším rozdielom.

V 45. min navýšil náskok hostí strelou z pravého kruhu medzi Kislicinove betóny Nejezchleb a Mikulášania sa začali trápiť ešte viac. Trojgólové vedenie mohol o pár minút zabezpečiť hosťom Hain, ale jeho strela iba zazvonila o žŕdku brány domácich. Liptáci sa v 54. min predsa len dočkali gólu, keď dokázali využiť krátku presilovku a tlak, ktorý si pred Košarišťanom vynútili, využil Róbert Huna. Mikulášania sa v závere dostali k hre bez brankára, ale hostia sa už pod tlakom ubránili a pripísali si tri body.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – MHC Mikron Nové Zámky 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

  • Góly: 54. Rób. Huna (Kurali, Kriška) – 21. Urban (Kudla), 45. Nejezchleb (Jakúbek).
  • Liptovský Mikuláš: Kislicin – Kurali, Mezovský, Nádašdi, M. Bača, Nemec, Suchý, Lenďák, Fereta – Kriška, Rób. Huna, Rich. Huna – Uram, Oško, J. Sukeľ – Števuliak, Piatka, Lištiak – Žiak, Uhrík, Vybíral
  • Nové Zámky: Košarišťan – Dundáček, Andersons, Zaťko, Hain, M. Novák, Ordzovenský, Hatala, Henderson – Štrauch, Urban, Kudla – J. Jurík, Zbořil, Rogoň – Nejezchleb, Fábry, Jakúbek – Slávik, Ondrušek, Ľ. Buc
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM