Tomáš Batiz Hokej

Liptáci s ďalšou prehrou: V súboji o siedme miesto nestačili na Martin

Hokejisti Liptovského Mikuláša prehrali už siedmi zápas v rade. V súboji o siedme miesto nestačili na Martin.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci s ďalšou prehrou: V súboji o siedme miesto nestačili na Martin
Foto: Tomáš Batiz

Stredoslovenské derby začali obe mužstvá opatrne a dlho sa na ľade nič nedialo. Vzruch priniesla až 9. minúta, keď Pokrivčák z protiútoku trafil z uhla medzi betóny Križana a domáci sa ujali vedenia. Ďalšie minúty patrili domácemu gólmanovi Dzubinovi, ktorý najskôr zneškodnil strelu Rudolfa Hunu po úniku a potom si poradil aj so šancou M. Sukeľa, ktorému ideálne prihral Uram.

Nedáš-dostaneš

V 19. min stálo pri ňom aj šťastie, keď teč Piatku skončil tesne vedľa ľavej žŕdky. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo aj teraz. Dvojica Varga – Galamboš v oslabení zvládla prečíslenie dvoch proti jednému a Galamboš pridal druhý gól Martina. Liptáci mali v závere prvej a na začiatku druhej tretiny výhodu dvojnásobnej presilovky, ktorú využil M. Sukeľ a znížil.

Strelecké trápenie Liptákov

Od 26. min hrali aj domáci presilovku 5:4, ktorú zužitkoval Varga a Martin viedol opäť o dva góly. Strelci potom viackrát zaváhali na oboch stranách, ale v 39. min už bol hosťujúci Lištiak úspešný a Liptáci znížili na 3:2. V úvode tretieho dejstva nevyužili dobré príležitosti domáci Korostin a Rzavský, ale v 44. min sa pekne uvoľnil Korostin a umiestnenou strelou prekonal Križana. V 49. min sa ocitol v tutovke Kriška a po ňom aj Nádašdi, ale Dzubina potvrdil dobrú formu. V 52. min si na martinskom gólmanovi „vylámal zuby“ aj Šiška. V 56. min strieľal z dobrej pozície Varga, ale Križan bol na mieste. Martinskí hokejisti záver zápasu zvládli takticky a tak sa tešili z cenného víťazstva a troch bodov.

MHC Martin – MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)


  • Góly: 9. Pokrivčák (Surovka), 20. Galamboš (Varga), 27. Varga (Rusina, Galamboš), 44. Korostin (Varga, Galamboš) – 21. M. Sukeľ (Kriška, Uram), 39. Lištiak (Makovský, Piatka).
  • HK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Makovský, Šiška, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Moravčík, Oravec – Rudolf Huna, Robert Huna, Uhrík – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Števuliak, Cibák, J. Sukeľ – Lištiak, Piatka, Laco
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM