Tomáš Batiz Hokej

Liptáci s druhou prehrou v rade: Podtatranské derby pre Poprad! FOTO

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa v 10. kole predstavili na ľade v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci s druhou prehrou v rade: Podtatranské derby pre Poprad! FOTO
57
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Už po necelých dvoch minútach hry sa na chviľu musel zápas prerušiť a na ľad nastúpila čata údržbárov, ktorí opravovali mantinel pri trestnej lavici domácich. Prakticky z prvého väčšieho tlaku dal Poprad gól. Prvá formácia „kamzíkov“ dobre zakombinovala, Brejčák našiel medzi kruhmi voľného Mlynaroviča a ten sa delovkou do horného rohu bránky nemýlil –1:0. Na začiatku 7. minúty trafil puk domáceho kapitánu Fabiana do hlavy, ktorý po krvavom šráme v zápase predčasne skončil. Hra sa následne často kúskovala a zápas nemal potrebný spád. Domáci brankár Vošvrda si so zakončením dotieravých Liptákov hravo poradil a keď hostia v závere prvého dejstva nepremenili početnú výhodu, do kabín odchádzal s tesným náskokom Poprad.

Vstup do prostredej časti vyšiel lepšie Popradčanom. Najprv sa Bondra natlačil pred Kislicyna, ale neuspel ani na dvákrát. Vzápätí Salija opečiatkoval konštrukciu brány Liptákov. Na opačnej strane pohrozil Horváth, s dorážkou jeho strely nepochodil proti Vošvrdovi ani Lichanec. Poprad sa snažil stupňovať svoj tlak. Pohyblivý obranca Erving v 28. minúte opäť nastrelil iba hornú žrď Kislicynovej bránky. V ďalšom priebehu sa hra postupne vyrovnala a aktívnejší boli hostia z Liptovského Mikuláša. S pribúdajúcimi minútami sa na ľade stupňovala i nervozita.

Gólová poistka domácich prišla v 41. minúte. Najprv hostia prepadli v útoku a na brakára Kislicyna sa rútila dvojica Belluš -Svitana. Prvý menovaný sa rozhodol situáciu vyriešiť strelou, ktorá zapadla do odkrytej časti bránky –2:0. Napriek snahe sa Liptáci v útoku nedokázali presadiť a už druhý zápas po sebe nevsietili ani jeden gól. Zvrátiť nepriaznivý vývoj stretnutia nepomohla ani ich záverečná hra bez brankára. Naopak, pre popradského gólmana Vošvrdu to bola druhá vychytaná nula v sezóne.

HK Poprad – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

  • Góly: 5. Mlynarovič (Brejčák, Belluš), 41. Belluš
  • Poprad: Vošvrda – Petran, Brejčák, Salija, Ťavoda, Fabian, Kozák, Česánek, Erving – Svitana, Mlynarovič, Belluš – Takáč, Paukovček, Bondra – Zagrapan, Heizer, Koyš – Paločko, Bjalončík, Macík
  • Liptovský Mikuláš: Kislicyn – Mezovský, Nádašdi, M. Bača, Korím, Kurali, Suchý, Nemec, Horváth – Kriška, Richard Huna, Róbert Huna – Piatka, Oško, Števuliak – Žiak, Uhrík, Vybíral – Heikkilä, Lichanec, J. Sukeľ
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM