Tomáš Batiz Hokej

Liptáci sa predstavili v Bystrici: Vyrovnájúci gól Hunu nakoniec nestačil

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa predstavili na ľade v Banskej Bystrici. O víťazovi sa rozhodlo až v tretej tretine.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci sa predstavili v Bystrici: Vyrovnájúci gól Hunu nakoniec nestačil
Zdroj: TASR

Domáci nastúpili aj s posilou na dva zápasy obrancom bratislavského Slovana Sersenom, ktorý sa rozohrával po zranení a dlhej prestávke. Veľa roboty na ľade nemal, no napriek tomu po dvoch tretinách svietil na ukazovateli chudobný stav 1:1 a mnohé naznačoval. ‚Barani‘ mali hernú prevahu, aj streleckú, vždy však narážali na tuhý odpor a nepriestreľného Križana v bránke. Kapituloval síce v 10. min, no za gól od Ďatelinku, keď predtým vyrazil strelu Hickmotta, nemohol. Liptáci s navrátilcom Stehlíkom v obrane vsadili na osvedčený recept, ktorý im priniesol v tejto sezóne jeden bod z prvého vzájomného zápasu po prehre v predĺžení.

Strelecká nemohúcnosť

V 29. min Richard Huna pohotovou prízemnou strelou vyrovnal a zo zápasu sa stala výsledková lotéria. Už v 6. min trafil Kafka žŕdku, na druhej strane Liptákom trvalo dosť dlho, kým vôbec bránku domácich ohrozili. Najskôr Števuliakovi skĺzol v 16. min v rozhodujúcom momente z čepele hokejky a v 17. min sa nájazd Urama skončil nepresnou strelou. V druhej tretine sa obraz hry nezmenil, hostia vsadili hlavne na rýchle výpady a okrem gólu sa v šanciach nepresadili Rud. Huna a Kriška, čo bol len zlomok príležitostí ktoré spálili domáci. Postupne pred Križanom nepochodili Sarault, Tománek, Cebák, Róth, Surový, v pološanciach aj ďalší a výsledok bol neustále na vážkach. V úvode tretej tretine ešte v trvajúcej presilovke strele Maiona chýbali milimetre, aby skončila v bránke.

Power play bez efektu

V 48. min odklial čaro Križana kapitán domácich Surový, keď presne zamieril z pravého kruhu vhadzovania. Pokoj do záveru zápasu mohli vniesť v 54. min Maione a Tománek, ďalší gól nepridali, zápas síce dospel do dramatického power play záveru 87 sekúnd pred koncom, no bez gólového efektu.

HC'05 iClinic B. Bystrica – MHk 32 L. Mikuláš 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: 10. Ďatelinka (Hickmott, Buc), 48. Surový (Buc, Hickmott) – 29. Rich. Huna (Stümpel)

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM