Tomáš Batiz Hokej

Liptáci v baráži zabrali: Na domácom ľade porazili Detvu

Zverenci Róberta Spišáka si poradili v prvom zápase s Detvou 4:1. Liptáci tak spravili prvý úspešný krok v záchrane Tipsport ligy.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci v baráži zabrali: Na domácom ľade porazili Detvu
Foto: Tomáš Batiz

Liptáci ako favorit stretnutia nezačal vôbec dobre. Už v 3. minúte mohli domáci inkasovať vo vlastnom oslabení po zakončení Hrušíka. O chvíľu neskôr mal prvú vážnu šancu domácich M. Sukeľ, ale puk neposlal do odkrytej časti brány. Tlak zverencov Róberta Spišaka vyvrcholil až v 7. minúte, v ktorej sa Stümpel pred bránou nemýlil. Netrvalo dlho a Liptáci gólovo opäť udreli – neprehliadnu situáciu a zaváhanie Detvy využil Piatka. V 16. minúte pohrozil spomedzi kruhov Fekiač, ale jeho puk skončil iba na zadnom mantineli.

Potvrdili úlohu favorita

Obrovskú šancu na zníženie mal v úvode druhej tretiny Fekiač, ale ten pred Nagym neuspel. V 28. minúte mal svoj druhý gól na hokejke Stümpel, ale pred Sládekom sa nepresadil. V 33. minúte sa tešili opäť Liptáci. Spolupráca bratov Hunovcom skončila presnou strelou Richarda, ktorý upravil na 3:0. Hostia sa po prvýkrát presadili až v závere druhej časti gólom Töröka.

„Dlho sme mali dvojgólové vedenie, ale keď sme poľavili, súper nás vedel zatlačiť,“ zhodnotil po zápase Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša.

Skvelý výkon Nagyho

V 47. minúte mohla Detva znížiť na rozdiel jedného gólu, ale Nagy potvrdil svoje kvality a s pokusmi Hrušíka a Huňádyho si poradil. Domáci v nasledujúcich minútach kontrovali hru a súpera do vážnej šance nepustili. Skóre sa na Liptove poslednýkrát menilo až v závere tretej tretiny, v ktorej Mezovského pokus skončil v pravom hornom rohu hosťujúcej brány.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 07 Orin Detva 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

  • Góly a asistencie: 7. Stümpel (Bobček), 8. Piatka (Ró. Huna, Huna), 33. Ri. Huna (Huna), 58. Mezovský – 36. Török (Petro)
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Bobček, Nádašdi, Luža, Stehlík, Bagin, Šiška, Kadlubiak, Mezovský – Vybíral, Cibák, Langhammer – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Brezniak, Stümpel, J. Sukeľ – Ró. Huna, Piatka, Ri. Huna.
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM