Tomáš Batiz Hokej

Liptáci zdolali majstra v Bystrice: O postupe do playoff rozhodne posledné kolo

Hokejisti Liptovského Mikuláša zdolali na domácom ľade Banskú Bystricu, čím tak ich nádeje na postup do playoff aj naďalej ostávajú realitou.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci zdolali majstra v Bystrice: O postupe do playoff rozhodne posledné kolo
Foto: Tomáš Batiz

Hokejisti Liptovského Mikuláša začali v dôležitom zápase v boji o play off dobre a už v úvode sa dostali do viacerých dobrých šancí. Najskôr v 3. minúte pohrozil Kriška, po chvíli preveril Lukáša aj Langhammer. V 16. minúte mal však na opačnej strane obrovskú príležitosť Bubela, ktorý sa ocitol osamotený pred Košarišťanom, lenže mikulášsky brankár vytiahol famózny zákrok. Skóre zápasu sa napokon menilo pár sekúnd pred koncom prvej tretiny. Bystričania udreli po rýchlom protiútoku, po tom, čo skóroval Hrnka.

Dva góly Liptákov

Domácim sa podarilo vyrovnať hneď v úvode druhej tretiny. V 23. minúte sa individuálne presadil M. Sukeľ, ktorý blafákom prekonal Lukáša. V 29. minúte sa ešte síce skóre po Kriškovej strele nemenilo, no o dve minúty neskôr poslal Mikulášanov do vedenia Vybíral, ktorý po presnej Žiakovej prihrávke poslal puk do poloprázdnej Lukášovej bránky. V 38. minúte mohol navýšiť vedenie domácich M. Sukeľ, ten však nedokázal premeniť trestné strieľanie. V závere druhého dejstva si vypracovali „barani“ výrazný tlak, no stav zápasu sa nezmenil.

Gól Hunu

V 46. minúte mohol vyrovnať Surový, ktorý to skúšal blafákom na Košarišťana, no mikulášsky brankár previedol ďalší skvelý zákrok. V 50. minúte sa podarilo domácim dostať do dvojgólového vedenia po tom, čo sa Huna dostal do úniku a proti Lukášovi nezaváhal. Posledná desaťminútovka už veľa vzruchu nepriniesla. Hostia sa aj vďaka svojej nedisciplinovanosti už nedokázali dostať späť do zápasu. Mikulášania si tak do tabuľky pripísali cenné tri body a o ich budúcnosti sa rozhodne až v poslednom nedeľnom zápase základnej časti Tipsport Ligy.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – HC ’05 iClinic Banská Bystrica 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

  • Góly: 23. M. Sukeľ (Kriška, Nádašdi), 31. Vybíral (Žiak, Bača), 50. Huna (Nechaj, Bača) – 20. Hrnka (Ďatelinka).
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM