Tomáš Batiz Šport

Liptáčka Stromková je po druhej operácii ramena: Svetový šampionát zrejme vynechá

Zuzana Stromková má za sebou druhú operáciu ramena, kvôli ktorej opäť vynechá časť sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Liptáčka Stromková je po druhej operácii ramena: Svetový šampionát zrejme vynechá
Zdroj: TASR

Slovenská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní Zuzana Stromková podstúpila koncom októbra ďalšiu operáciu ramena a pravdepodobne vynechá februárové majstrovstvá sveta. Stihnúť by chcela záverečné podujatie Svetového pohára v marci.

Dvadsaťosemročná pretekárka v disciplínach slopestyle a Big Air mala problémy s ramenom už aj v predchádzajúcej sezóne, vynechala aj zimné olympijské hry v Pjongčangu, na ktoré sa kvalifikovala. „Jednu operáciu som podstúpila už minulý rok, v lete mi to tri, štyrikrát vyskočilo, takže sa to muselo zoperovať znova. Od budúceho týždňa začnem pracovať s fyzioterapeutom, na ortopédii pôjdem na krvnú plazmu. Nie som rada, že sa takto vyvíja druhá sezóna za sebou. Beriem to tak, ako to je, ale neteším sa z toho,“ povedala Stromková, ktorá by sa na lyže mohla vrátiť vo februári.

„Neviem, koľko mi potrvá celková rekonvalescencia. V marci je posledný SP, ktorý by som chcela stihnúť. Záleží, ako pôjde zotavovanie,“ uviedla Stromková.

Zuzana Stromková je 28-ročná slovenská akrobatická lyžiarka. Rodáčka z Liptovského Mikuláša v roku 2014 reprezentovala Slovensko na zimných olympijských hrách v Soči. Na olympiáde skončila v disciplíne slopestyle na 20. mieste.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM