Tomáš Batiz Vodný slalom

Lipták Grigar po zisku striebra na ME do 23 rokov: Konečne to vyšlo!

Na ME juniorov a kategórie do 23 rokov v Čunove sa medailovo presadila v kanoe juniorka Soňa Stanovská. O skvelý medailový úspech sa postaral aj Jakub Grigar.

Ilustračný obrázok k článku Lipták Grigar po zisku striebra na ME do 23 rokov: Konečne to vyšlo!
5
Galéria
Zdroj: TASR

Na ME juniorov a kategórie do 23 rokov v Čunove sa medailovo presadila v kanoe juniorka Soňa Stanovská. Slovenská slalomárka na divokej vode obsadila striebornú priečku, keď od víťaznej Rusky Darii Šaidurovovej zaostala len 0,43 sekundy.

V kajaku mužov do 23 rokov pribudlo Slovensku do bilanciu ďalšie striebro. Jakub Grigar patril medzi najväčších uchádzačov na titul a svoje skúsenosti aj uplatnil. Dôležité bolo, že zajazdil bez penalizácie čisto, aj keď nie veľmi rýchlo. Len jediný jeho súper ukázal lepšiu jazdu, Španiel David Llorente, ktorého od Grigara delilo 1,57 s.

„Po uplynulých výsledkoch, keď sa mi nedarilo, som veľmi rád, že to konečne vyšlo,“ zhodnotil v cieli Grigar.

Finále kajakárov bolo dosť rozpačité, až piati vynechali minimálne jednu bránku a ďalší sa na pomerne jednoduchej trati dopustili pri hraničnom úsilí viacero chýb. „Celá jazda vyšla celkom fajn až na chybu v bránke číslo 17. Musel som to zachraňovať, ale som spokojný, že to vyšlo na striebro,“ doplnil rodák z Liptovského Mikuláša.

FOTO: Majstrovstvá Európy juniorov vo vodnom slalome v Čunove
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM