Tomáš Batiz Rôzne

Lipták Jozef Čajka o pokri v Mikuláši: Aktuálna situácia je veľmi smutná!

Pre niekoho to je len obyčajná kartová hra, pre niektorých je poker doslova životným štýlom. Aká situácia panuje v Liptovskom Mikuláši?

Ilustračný obrázok k článku Lipták Jozef Čajka o pokri v Mikuláši: Aktuálna situácia je veľmi smutná!
Zdroj: Dnes24.sk

Jozef Čajka, rodák z Liptovského Mikuláša, si v rámci svojej pokrovej kariéry zahral na viacerých prestížnych turnajoch na Slovensku. Poker začal hrávať len tak s kamarátmi v rámci voľného času.

“Bolo to asi v roku 2010, keď sme ešte v Liptovskej Ondrašovej hrávali u kamaráta, ale to len tak pre zábavu,” spomína Čajka, ktorý už dnes patrí medzi známych a popredných slovenských hráčov, čo preukázal aj na poslednom medzinárodnom turnaji v Banco Casino Championsip, kde skončil spomedzi Slovákov najlepšie. “Určite ma to potešilo. Skončil som celkovo na druhom mieste a spomedzi Slovákov som sa prebojoval najďalej, takže na tento turnaj ešte stále rád spomínam,” vysvetlil ďalej.

“Poker je ako futbal, alebo hokej. Dobrý hráč sa presadí, ak pre to niečo urobí. Najdôležitejšie je umenie hráča, pozitívne myslenie a až potom sa k tomu pridá podiel šťastia,” poznamenal na margo pokru Čajka.

Láka ho zahraničie

European Poker Tour a World Series of Poker. To sú turnaje, ktoré sú snom každého pokrového hráča. Výnimkou nie je ani Jozef z Liptovského Mikuláša. “Chcel by som dosiahnuť víťazstva na väčších turnajoch ako je napríklad EPT a WSOP. Hrať na týchto turnajoch by bolo pre mňa splnením sna” poznamenal.

Na Slovensku obľuba rastie

Za posledné roky zožal poker na Slovensku obľubu. Viaceré krajské mestá pravidelne organizujú vysoko garantované turnaje, ktoré sú lákadlom aj pre zahraničných hráčov. “Obľúbenosť na Slovensku veľmi rastie. Viem o veľa hráčoch, ktorí na poker prešli z iných kartových hier, okrem toho je záujem aj u šachistov,” vysvetlil ďalej Čajka.

Ešte v minulosti bola metropola Liptova dejiskom viacerých zahraničných, ale aj domácich turnajov. Aktuálna pokrová situácia v Liptovskom Mikuláši je podľa Čajku smutná. “V našom meste aktuálne nie je v prevádzke žiadny klub, v ktorom by sa poker hral. Veľmi ma to mrzí, ale situácia je už taká,” dodal na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM