Tomáš Batiz Vodný slalom

Lipták Mirgorodský sa dostal do reprezentácie: Nerátal som s tým, no podarilo sa

Mikulášan Mirgorodský má za sebou úspešné domáce preteky, ktoré ho dostali do slovenskej reprezentácie.

Ilustračný obrázok k článku Lipták Mirgorodský sa dostal do reprezentácie: Nerátal som s tým, no podarilo sa
Zdroj: TASR

Tradičné Medzinárodné tatranské slalomy uzavreli nomináciu slovenskej reprezentácie. Na 70. ročníku pretekov, ktoré sa uskutočnili v Liptovskom Mikuláši, prekvapili viacerí pretekári. Jedným z nich je aj Liptovskomikulášan Marko Mirgorodský, ktorý si vybojoval miestenku do reprezentácie.

Mirgorodský pútal na seba pozornosť hneď v úvodnej kategórii C1M. Po Alexandrovi Slafkovskom, ktorý mal nomináciu istú už po úvodných kolách v Čunove a Michalovi Martikánovi, ktorý si vybojoval svoj 24 rok v reprezentácii počas sobotných pretekov, sa v záverečný deň malo o zvyšné miesto rozhodovať medzi Matejom Beňušom a Markom Mirgorodským. Talentovaný Lipták už v sobotu ukázal, že s našimi singlistickými esami dokáže držať krok a v nedeľných pretekoch si definitívne vybojoval účasť v reprezentácii.

„Na štarte som cítil po dlhšej dobe tlak, boli to prvé vážnejšie preteky tejto sezóny. Jazda mi vyšla až na zbytočný ťuk, ten ma stál posun na druhé miesto. Som veľmi rád, že som sa nominoval do seniorskej repre. Bol to môj cieľ, nerátal som s tým úplne, no podarilo sa to,“ povedal v cieli pre Slovenskú kanoistiku Marko Mirgorodský.

Marko Mirgorodský je 18-ročmý rodák z Liptovského Mikuláša. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí zisk zlatej medaily na MS do 23 rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM