Slávka Kellová Rôzne

Liptov bude opäť atraktívnejší: Pribudnú stovky kilometrov nových cyklokrás

K existujúcim 634 kilometrom riadne vyznačených cyklotrás v turisticky atraktívnom liptovskom regióne by mali už pred začiatkom hlavnej letnej sezóny pribudnúť ďalšie stovky kilometrov. Na projekte Cykloregión Liptov s podporou eurofondov sa podieľa viacero záujmových združení.

Ilustračný obrázok k článku Liptov bude opäť atraktívnejší: Pribudnú stovky kilometrov nových cyklokrás
Foto: Webnoviny -

„Spojili sme sily, aby nové cyklotrasy vznikali koordinovane a zapájalo sa čoraz viac obcí,“ uviedla manažérka Miestnej akčnej skupiny Horný Liptov Marcela Herichová. Základom je zmapovanie a vyznačenie bežne používaných lesných a poľnohospodárskych ciest či miestnych komunikácií, ktoré si nevyžadujú žiadne špeciálne úpravy.

„Po jednej z najlepších zimných sezón nezostávame spať na vavrínoch. Práve naopak, v lete chceme využiť obrovský potenciál rekreačnej horskej cyklistiky. Už v tomto roku plánujeme spustenie navigačného systému. Cyklistom pomôžu v orientácii aj mapy a budú môcť nasadnúť do špeciálnej autobusovej linky, ktorá prepojí naše významné turistické centrá,“ vysvetlila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Základnú filozofiu vyznačovania cyklotrás priblížil jeho aktívny realizátor Ján Pavlík z Regionálnej rozvojovej agentúry Liptov. „Výber robíme na základe odporúčaní miestnych znalcov. Nemá zmysel označiť každú poľnú cestičku. Prihliadame na zjazdnosť a atraktivitu. Snažíme sa, aby aspoň tretina cyklotrás bola zjazdná na akomkoľvek druhu bicykla,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM