Tomáš Batiz Šport

Liptov Ride sa blíži: Organizátori podujatia ohlásili veľkú novinku

Oslava športovania na liptovský spôsob sa blíži. Letné a zimné športy prepoja zaujímavými trasami Demänovskú dolinu, Jasnú, liptovské lúky a lesy a mesto Liptovský Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Liptov Ride sa blíži: Organizátori podujatia ohlásili veľkú novinku
Zdroj: Region Liptov

Okrem domácich stálic i nováčikov sa na štarte 4. ročníka Liptov Ride predstavia pretekári z Českej republiky a po prvý raz aj z Poľska. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Regionu Liptov.

Prvú aprílovú sobotu Liptov Ride opäť prepojí zimnú a letnú športovú sezónu a prinesie tak v jeden deň nezvyčajné športové zážitky športovcom i divákom v disciplínach – beh, skialpinizmus, freeride, horský bicykel a kajak na tichej aj divokej vode. Ako skonštatovala Šarafínová, 70 tímových miesteniek záujemcovia začiatkom januára naplnili cez online registráciu za necelých 15 minút.

„Pár voľných miest z kapacity 25 je ešte v kategórii jednotlivci, v ktorej musia prihlásení borci zvládnuť všetkých päť disciplín sami. Tí tak v jeden deň obúvajú tenisky i lyžiarky a sadajú na bicykel aj do kajaku. Zároveň ešte stále sa môžu do podujatia zapojiť aj dobrovoľníci a aj týmto spôsobom nám napomôcť zvládnuť preteky čo najlepšie,“ povedala Zuzana Homolová z organizačného tímu Liptov Ride.

Homolová ďalej doplnila, že vzhľadom na rozsiahlosť pretekov s organizáciou bude pomáhať viac ako sto dobrovoľníkov po trase od areálu vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši až do Jasnej, pod Chopok i na večernej afterparty, ktorá zakončuje aktívny deň koncertom a DJ setmi v liptovskomi­kulášskom Dome kultúry. Tento rok parket roztancuje košické zoskupenie Puding Pani Elvisovej, dvojica producentov Emonoizboyz a SloWAX DJs.

Pozrite si aj video z rekonštrukcie mikulášskeho futbalového štadióna.

Zdroj: Dnes24.sk
FOTO: Rekonštrukcia štadióna MFK Tatran Liptovský Mikuláš
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM