Tomáš Batiz Šport

Liptov Ride sa vracia: Známy je dátum pretekov

Zimnú a letnú športovú sezónu na Liptove prepoja v druhú aprílovú sobotu štafetové preteky Liptov Ride. Prečítajte si informácie priamo od organizátorov.

Ilustračný obrázok k článku Liptov Ride sa vracia: Známy je dátum pretekov
Zdroj: Region Liptov

Piaty ročník podujatia ponúkne za jeden deň päť športových disciplín – beh, skialp, freeride, bicyklovanie i jazdu na kajaku. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

Trasy pretekov spájajú Demänovskú dolinu, Jasnú, liptovské lúky, lesy a mesto Liptovský Mikuláš. Tento rok sa na podujatí predstaví 80 dvoj až päťčlenných tímov aj 25 jednotlivcov. „Verím, že nás opäť čaká výnimočná atmosféra na štarte aj v cieli – v areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši i na štafetových ‚odovzdávkach‘ na Lúčkach a na Chopku,“ uviedla Šarafínová.

Medzi tímami sa predstavia aj tri najlepšie z minuloročného stupňa víťazov, najlepší ženský tím aj traja najlepší jednotlivci.

„Dokonca 33 pretekárov z tohtoročnej štartovacej listiny sa pretekov zúčastňuje nepretržite už od prvého ročníka. Pretekať tak budú piatykrát,“ priblížila Šarafínová.

Pre všetkých, ktorí sa chcú stať súčasťou podujatia, je otvorená dobrovoľnícka registrácia cez web www.liptovride.sk. Partnerom podujatia je aj OOCR Región Liptov a použije naň prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 6000 eur.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM