Viktória Botošová Samospráva

Liptovská radnica rozšírila kamerový systém: Tieto sídliská budú vraj bezpečnejšie

Do kamerového systému liptovskomikulášskej radnice pribudli dve nové kamery. Investícia si vyžiadala viac ako 10.000 eur, nebolo ale všetko len z našej kasy.

Ilustračný obrázok k článku Liptovská radnica rozšírila kamerový systém: Tieto sídliská budú vraj bezpečnejšie
Zdroj: TASR

Do kamerového systému liptovskomiku­lášskej radnice pribudli dve nové kamery. Bezpečnejšie sa podľa radnice odteraz môžu cítiť obyvatelia dvoch sídlisk – Podbrezín a Nábrežia. Investícia si vyžiadala viac ako 10.000 eur, z toho 8000 eur získala samospráva zo štátneho rozpočtu.

Kamerový systém mesta má v súčasnosti 17 kamier, 15 otočných a dve stacionárne. „V tomto roku sme zabezpečili celkovo tri kamery. V júni jedna pribudla v Baťovej uličke a teraz v novembri ďalšie dve, na Jefremovskej 614 na Podbrezinách a na Nábreží A. Stodolu 1786/45. Ide o HD kamery, ktoré v porovnaní so staršími modelmi sú na omnoho vyššej kvalitatívnej úrovni záznamu,“ povedal pre TASR Ján Sokolský z mestského úradu. Predtým bol podľa neho kamerový systém rozšírený v roku 2009 o tri, v roku 2008 o päť a v roku 2000 o šesť kamier.

„Niektoré skôr namontované kamery sú v súčasnosti síce funkčné, ale už po dobe životnosti a kedykoľvek môže dôjsť k ich nefunkčnosti. To sa týka aj záznamového zariadenia, ale aj väčšej časti monitorov,“ dodal Sokolský. V budúcnosti by chcel magistrát pokračovať v rozširovaní a aj modernizácii kamerového systému z roku 2015 a uchádzať sa najmä o dotácie poskytované zo štátneho rozpočtu prostredníctvom rôznych projektov.

Záznamy z kamerového systému poskytuje mestská polícia v odôvodnených prípadoch najmä štátnej polícii, s ktorou pri objasňovaní trestnej činnosti aj úzko spolupracuje. „Kamerový systém využívame nielen na represiu, ale hlavne na prevenciu čo je aktuálne najmä v súčasnom období s poukázaním na bezpečnostnú situáciu v celej Európe,“ uviedol náčelník Mestskej polície v Liptovskom Mikuláši Marián Jančuška.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM