Tomáš Batiz Futbal

Liptovské derby na Tatrane: Mikuláš zdolal Hrádok trojgólovým rozdielom

Futbalisti Liptovského Mikuláša privítali na domácej umelej tráve susedný Liptovský Hrádok.

Ilustračný obrázok k článku Liptovské derby na Tatrane: Mikuláš zdolal Hrádok trojgólovým rozdielom
Foto: Tomáš Batiz

Derby prilákalo na štadión v Liptovskom Mikuláši množstvo priaznivcov. Už od úvodných minútach sa hralo v rýchlo tempe, no na úvodnú šancu sa čakalo dlhšie. Oba tímy skôr zakončovali z väčšej vzdialenosti, s čím si brankári poradili. Skóre zápasu sa napokon otvorilo ešte v prvom polčase. V 30. minúte sa spoza 16-tky odhodlal k strele Mazur, ktorý využil menšie zaváhanie brankára.

V druhom polčase hra pokračovala v nastolenom tempe. Oba tímy obmenili kádre a príležitosť dostali aj hráči zo širšieho kádra, respektíve tí, ktorí sú v oboch tímoch na skúške. Tatran sa dostal do dvojgólového vedenia v 64. minúte, keď na zadnej tyči dostal loptu do hrádockej brány Čery. Skóre zápasu napokon uzavrel v 89. minúte z pokutového kopu Kucharčík.

„Myslím si, že zápas splnil všetky kritéria, ktoré sme od neho čakali. Hrádočania hrali veľmi dobre a hlavne disciplinovane. Síce sme vyhrali, no trošku nám chýbala taká agresivita v jednotlivých súbojoch“ skonštatoval Jozef Kukulský, tréner Liptovského Mikuláša.

MFK Tatran aktuálne bojuje aj s menšou maródkou. Mikulášskemu koučovi chýbali viacerí hráči, ktorí tvoria stabilný základ domácej zostavy. „Chýbal Poremba, Andrić a Laco, ktorí nie sú zdravotne fit,“ dodal Kukulský.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠKM Liptovský Hrádok 3:0 (1:0)

  • Góly: 30. Mazur, 64. Čery, 89. Kucharčík (PK)
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM