Slávka Kellová Hokej

Liptovské hviezdy podporujú mladé talenty

Ján Laco, Martin Cibák, Rudolf Huna či Marek Uram je len pár z mien, ktoré sú považované za hviezdy nie len liptovskomikulášskeho hokeja. Svojím menom sa rozhodli aj finančne podporiť mladé liptovské talenty.

Pod sloganom „hľadám hokejové talenty“ sa v Liptovskom Mikuláši a okolí objavili plagáty známych hokejistov, ktorí týmto spôsobom pozývajú na futbalovo-hokejové podujatie. V sobotu 30. júna od 13:00 do 18:00 sa na futbalovom štadióne FC34 v Palúdzke uskutoční benefičný futbalový zápas, v ktorom sa stretnú legendy liptovského hokeja so súčasnými hviezdami.

Sprievodný program odštartuje podpisová akcia brankára striebornej slovenskej hokejovej reprezentácie z tohtoročných majstrovstiev sveta Jána Laca. K nemu sa pridali aj ďalšie hviezdy slovenského hokeja, ktorí prijali pozvanie liptovských hokejistov a podporia myšlienku hokejových talentov. Fanúšikovia tak budú môcť získať podpisy Branka Radivojeviča, Martina Štrbáka, Jozefa Stumpela, či Ivana Baranku.

To, prečo majú hokejisti tak dobrú fyzickú kondíciu ukáže aj niekoľko druhov tréningov zameraných na silu, vytrvalosť, rovnováhu a stabilitu tela. Tieto cvičenia vyvrátia mýtus, že k dobrej kondícii tela sú potrebné činky v posilňovni.

Samotný zápas rozhodne nie len o tom, kto je lepší – legendy, alebo hviezdy – ale najmä spojí generácie a poskytne zábavu pre divákov, ktorí po prvýkrát uvidia hokejové hviezdy v takejto zostave na futbalovom trávniku deň pred konaním finále Majstrovstiev Európy vo futbale 2012.

Na akcii nebude chýbať občerstvenie, zábava s animátormi, ktorí zapoja prítomných do súťaží aj tréningov a tombola. Celý deň sa bude niesť v duchu podpory mladých talentovaných ľudí, ktorí by mali Slovensku v budúcnosti opäť priniesť hokejové medaile a poháre. „Chceli by sme, aby sa to nieslo v atmosfére tak povediac garden párty, kde sa ľudia dobre zabavia a svojou prítomnosťou podporia myšlienku výchovy nových hokejových talentov z Liptova," hovorí jeden z iniciátorov myšlienky Martin Cibák.

Okrem Martina Cibáka a Jána Laca sú tvárami tejto iniciatívy Milan Jurčina, Rudolf Huna, Marek Uram či Ján Plch. Nezisková organizácia Hokejové talenty Liptova už spustila svoju webovú stránku aj profil na sociálnej sieti Facebook. Tam zverejnili aj prvé reálne výsledky práce – cvičebné pomôcky pre Mestský hokejový klub MHK32, prebiehajú projekty nákupu hráčskej hokejovej výstroje, či Hokejový kemp 2013. Na každý projekt môže prispieť ktokoľvek rôznymi formami cez webovú stránku www.hokejovetalenty.sk.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM