Tomáš Batiz Vodný slalom

Liptovskí vodáci opäť nesklamali: Víťazstvo Martikána a Halčina!

Vodný slalom v Liptovskom Mikuláši patrí medzi jedny z najúspešnejších športov. Pretekári z Liptova to potvrdili opäť na nominačných pretekoch v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Liptovskí vodáci opäť nesklamali: Víťazstvo Martikána a Halčina!
Zdroj: TASR

V nominačných pretekoch do reprezentácie sa v nedeľu v čunovskom kanáli presadili už len najostrieľanejší slalomári. Počas víkendu po dve víťazstvá získali singlista Martikán, dvakrát za deblistami Škantárovcami, ktorí majú miesta v slovenskom výbere isté, skončili Hochschornerovci a nezaváhala ani singlistka Glejteková.

Víťazstvo nestarnúceho Martikána

Medzi 25 bránkami si v nedeľu zopakoval víťazstvo medzi singlistami Michal Martikán, aj s druhým Slafkovským. V ženskom kajaku si už Jana Dukátová a hlavne Elena Kaliská dávali lepší pozor a zoradili sa na prvých dvoch miestach, opäť upútala, tentoraz 3. miestom Mintálová. V debloch zase suverénne triumfovali bratanci Škantárovci, no keďže majú istú nomináciu, dôležitejšie bolo poradie za nimi, rovnaké ako v sobotu s Hochschorne­rovcami a s Kučerom – Bátikom. V mužskom kajaku sa poradie menilo, tentoraz s lepším Halčinom pred Grigarom, ktorý doplatil na dotyk protiprúdnej 15. bránky. V ženských singloch zostala trojica rovnaká so suverénnou Glejtekovou.

Slafkovský nebol spokojný

V perejách sa dosť natrápil singlista Alexander Slafkovský. „Jazdilo sa mi zle, nie som zdravotne v poriadku, aj som ležal, mám teplotu a som zahlienený. Seklo ma navyše rebro, takže sa musím dať do poriadku. Adrenalín ma hnal vpred, no v cieli som mal už toho dosť.“ Michal Martikán zatiaľ v dvoch nominačných pretekoch zvíťazil a mohol byť spokojný. „Bolo to pomalšie, s neistými prejazdami. Stačilo to, minulý rok som nominačky podcenil, a tak to aj vyzeralo. Teraz sa chcem vrátiť späť, ešte si zvykám na nový výstroj, ostatní robili chyby, čiže moje víťazstvo sa zrodilo práve preto.“

Kaliská s dobrým pocitom

Elena Kaliská si do kajaku neustále sadá s dobrým pocitom. „Rozhodne sa až na záver, mladé sa na nás doťahujú, nie je to jednoduché, aspoň mám väčšiu motiváciu. Kto by nechcel byť v reprezentácii, aj pre mňa by to bolo dobré, možno je toto moja posledná sezóna.“

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM