Slávka Kellová Rôzne

Liptovskú nemocnicu by nemalo zasiahnuť rušenie oddelení

Prevádzku Liptovskej nemocnice s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu so sídlom v Liptovskom Mikuláši, ktorej spádovou oblasťou je horný Liptov s približne 75.000 obyvateľmi a množstvom turistov, by nemalo zasiahnuť avizované celoplošné rušenie oddelení

„Do médií prenikli v minulých dňoch dosť nepresné informácie. Urológiu a krčné oddelenie nerušíme, iba boli transformované na jednodňovú zdravotnú starostlivosť a naďalej sú zazmluvnené. Chodu iných oddelení by sa avizované zmeny nemali prakticky vôbec dotknúť,“ vysvetlil pre TASR riaditeľ LNsP Ján Vyšňan.

Definitívna podoba zmluvy na ďalšie obdobie medzi LNsP a Všeobecnou zdravotnou poisťovňou je stále otvorená. „Rokujeme o konkrétnych podmienkach. Za zmienku snáď ešte stojí transformácia doliečovacieho oddelenia na oddelenie dlhodobo chorých, no to je v podstate to isté, iba sa posilní možnosť prijímať klientelu z externého prostredia,“ spresnil.

„Žiadne iné zmeny by podľa aktuálneho návrhu zmluvy, ktorý mám na stole, nastať nemali. V tejto chvíli by bolo predčasné hovoriť o personálnych otázkach, redukcii či zvyšovaní počtu pracovníkov. Všetko bude závisieť od dohodnutých podmienok fungovania spomínaného oddelenia dlhodobo chorých,“ dodal riaditeľ LNsP.

zdroj: TASR foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM