Samospráva

Liptovský Hrádok: Dávnejšie zhorenú ubytovňu nahrádza rad unimobuniek

Liptovskohrádocká samospráva sa snaží v rámci svojich možností vyriešiť bytovú otázku 48 Rómov, ktorí pred viac ako dvoma rokmi po požiari sociálnej ubytovne prišli o stálu strechu nad hlavou. Pôvodne zamýšľanú výstavbu nových bytov zatiaľ nahrádzajú unimobunky.

Ilustračný obrázok k článku Liptovský Hrádok: Dávnejšie zhorenú ubytovňu nahrádza rad unimobuniek

„Na betónovú základovú platňu sme ich umiestnili osem. Ešte treba pristaviť dopredu verandy a celé to zatepliť. Po odstránení neporiadku budú nasledovať terénne úpravy a výsadba ihličnatých stromov na odčlenenie od blízkej cesty a drevárskeho podniku,“ uviedol primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Ako zdroj pitnej vody slúži všetkým tamojším obyvateľom jeden spoločný výtokový stojan. „Tento systém sa nám osvedčil, za spotrebovanú vodu si riadne platia. V tomto smere neevidujeme ani cent dlžôb. Aj to je dôkaz, že to ide. A hoci postupujeme po malých krôčikoch, dôležité je, že nestojíme na mieste,“ konštatoval.

„Dve rodiny si už splatili aj staré podlžnosti za nájomné, ďalšie splácajú pomalšie. Musíme im v prvom rade pomôcť, aby sa naučili normálnej disciplíne a nemuseli byť zvýhodňovaní oproti ostatným obyvateľom nášho mesta. Jednoducho, každý si musí riadne platiť za poskytované služby a priložiť ruku k dielu, najmä keď ide o zabezpečenie vlastného bývania,“ dodal primátor.

Foto: ilustračné, OR PZ

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM