Tomáš Batiz Samospráva

Liptovský Mikuláš má po novom dvoch viceprimátorov: Pozrite sa, kto pribudol k Urbanovičovi!

Primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč má od dnešného dňa dvoch zástupcov primátora. K Rudolfovi Urbanovičovi pribudlo známe mikulášske meno.

Ilustračný obrázok k článku Liptovský Mikuláš má po novom dvoch viceprimátorov: Pozrite sa, kto pribudol k Urbanovičovi!
Foto: Tomáš Batiz

Novým viceprimátorom Liptovského Mikuláša sa stal Ján Bonko, ktorý je novým poslanecom mestského zastupiteľstva a námestník riaditeľa Verejnoprospešných služieb Liptovský Mikuláš.

Ján Bonko zasadol do poslaneckej lavice po prvý raz na dnešnom zasadnutí zastupiteľstva, vystriedal tak poslanca za sídlisko Podbreziny Dušana Vinčúra, ktorý je dlhodobo práceneschopný. Na rokovaní ho zároveň vymenovali do funkcie zástupcu primátora. „Vymenovanie do funkcie poslanca mestského zastupiteľstva a zástupcu primátora mesta je pre mňa veľká česť a ocenenie mojej doterajšej práce. Do budúcnosti je to veľký záväzok, aby moja práca v prospech občanov mesta bola prospešná,“ povedal Bonko.

Zástupca primátora môže zvolať mestské zastupiteľstvo v prípadoch, kedy ho nezvolá primátor mesta. Ak by sa stalo, že primátorovi by zanikol mandát ešte pred skončením funkčného obdobia, bol by to práve zástupca, kto by plnil jeho funkciu v plnom rozsahu.

Koaličný poslanecký klub Smer-SD, SNS, SDS a SZ má s Jánom Bonkom oficiálne o jedného poslanca viac, dovedna má 11 poslaneckých miest. Súčasne ho podporujú ďalší štyria nezávislí poslanci. Opozičný klub KDH, NOVA, SDKÚ-DS zastupuje už len osem poslancov, zväčša ho podporujú dvaja nezávislí. Pri hlasovaní o zásadných rozhodnutiach, kde je potrebná trojpätinová väčšina poslaneckých hlasov, môže súčasný koaličný klub po novom toto odhlasovať aj bez hlasov opozičných poslancov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM