Tomáš Batiz Hokej

Liptovský Mikuláš v Tipsport Lige: Čo čakajú fanúšikovia?

Liptovský Mikuláš sa po dlhých šiestich rokoch vracia do najvyššej súťaže. Aké sú očakávania fanúšikov z celého hokejového Slovenska?

Ilustračný obrázok k článku Liptovský Mikuláš v Tipsport Lige: Čo čakajú fanúšikovia?
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Liptovský Mikuláš sa po dlhom období vracia na mapu najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Pred jej začiatkom sme sa preto opýtali fanúšikov, čo od tejto sezóny očakávajú, a aké umiestnenie predpovedajú Liptákom. Najskôr sa pozrieme na odpovede fanúšikov domáceho mikulášskeho tímu.

  • Jakub Mikóczy, 26 rokov

Očakávam hlavne skvelú atmosféru, ktorá v našej „kôlničke“ vždy panovala. Očakávam, že sa dostaneme do play-off, po tom túži asi každý fanúšik Liptovského Mikuláša, no uvidíme ako to bude vyzerať. Hlavne vyrovnané výsledky a bojovnosť našich odchovancov za dobrý výsledok po návrate do najlepšej slovenskej súťaže. Tipujem, že skončíme na postupovom 7. mieste.

  • Betka Berníková, 16 rokov

V prvok rade postupom do Tipsport Ligy očakávam hlavne zlepšenie kvality zápasov, možnosť vidieť najlepších hráčov na vlastné oči v Liptovskom Mikuláši napríklad Ladislava Nagya, alebo Marcela Hossu a tým aj zažiť lepšiu hokejovú atmosféru. Myslím, že vzhľadom na silu kádra a finančných možností, by sme sa mohli pohybovať v druhej polovici tabuľky, za úspech budem považovať aj to, keď sa Tipsport Lige bude na Liptove hrať aj ďalšiu sezónu.

  • Ľubomír Sova, 24 rokov

Očakávam, že hokej sa v Liptovskom Mikuláši bude hrať hlavne pre ľudí. Budem spokojný, keď uvidím ako na ľade každý jeden hráč nechal to naše povestné ,,mikulášske srdiečko".

Poteší ma keď znovu ožije hokejový duch v meste, keď ľudia prídu na zimný štadión a odídu s pekným športovým zážitkom. Verím, že sa naša „EŠKA“ prebojuje do play-off. Pri skúsených hráčoch máme aj množstvo mladých talentovaných, myslím si, že nebudeme v Tipsport lige len do počtu.

  • Leonard Pavlovič, 19 rokov

Ako každý fanúšik HK32 očakávam čo najviac výhier, či už na domácom, alebo súperovom ľade. Taktiež som zvedavý v akom svetle sa ukážu nové posily tímu. Dúfam, že hokej ktorým sa budú prezentovať snáď priláka minimálne dvakrát toľko fanúšikov ako minulú sezónu. Čo sa týka umiestenia nášho tímu, bol by som úplne spokojný so stredom tabuľky, avšak musíme tiež brať do úvahy silu a pripravenosť našich súperov akými budú Košice, či hneď v druhom kole minuloročný majster z Nitry.

Čo si od účinkovania Liptákov v Tipsport Lige sľubujú fanúšikovia iných klubov?

  • Kristián Birošík, 18 rokov, fanúšik Popradu

Od Liptákov očakávam bojovné výkony a dobrú hru, hlavne pred domácim, úžasným publikom. Káder má veľa skúsenosti aj mladú dravosť, hráči okolo Stümpela, bratov Hunovcov či Križana budú trápiť všetkých súperov. Myslím si, že keď posilnia obranu, prejdú do play-off bez problémov. Tipujem im 7. miesto a ako fanúšik Popradu sa teším na zápasy medzi našimi tímami a hlavne na výjazdy ku kamarátom do Liptovského Mikuláša.

  • Jakub Vážan, 22 rokov, fanúšik Zvolena

Liptovsky Mikuláš jednoducho do ligy patrí a to nemôže nikto spochybniť. Ja som veľmi rád, že sa v najvyššej lige opäť predstavia. Očakávam hlavne vysoké návštevy a dúfam, že hráči si svojimi výkonmi divákov udržia. Veľmi sa na Mikuláš teším, bude to také deja vu a rád by som aspoň na jeden zápas do Mikuláša proti Zvolenu prišiel. Dúfam a pevne verím, že to Liptákom na to play off vyjde a nejakého favorita potrápia.

  • Martin Kramský, 24 rokov, fanúšik Trenčína

Od Liptovského Mikuláša očakávam, že bude pre slovenskú hokejovú ligu prínosom. Predsa len je to tradičná slovenská hokejová bašta a dlhoročný účastník slovenskej najvyššej hokejovej súťaže až do vypadnutia klubu v sezóne 2009/2010. Káder na túto sezónu vyzerá zaujímavo. Miesi sa v ňom skúsenosť s mladíckou dravosťou. Pozoruhodným je určite angažovanie Jozefa Stümpela, ktorý každý rok ukazuje, že so svojho hokejového kumštu má čo ponúknuť aj vo svojich 44. Taktiež sa do klubu vrátili Hunovci, ktorých bratská spolupráca fungovala počas kariéry v každom klube. Strelcov dopĺňa bývalý nestarnúci reprezentant Marek Uram. Do brány prinesie istotu Karol Križan.

Pokiaľ tréner namieša tú správnu zostavu, nepochybujem, že tím HK32 sa dostane do play-off. Pri skúsených hráčoch by mohli takisto hokejovo rásť aj mladí odchovanci klubu. Šancu určite dostanú, je len na nich , ako sa jej chopia. Ako som už vravel, postup Liptovského Mikuláša do ligy hodnotím veľmi pozitívne. Slovenské liahne hokejových talentov si musíme vážiť. Tímu budem určite držať palce.

  • Ondrej Laczko, 23 rokov, fanúšik HC Košice

Liptovský Mikuláš je hokejové mesto, do ktorého najvyššia súťaž rozhodne patrí. V tíme je niekoľko skúsených hráčov, na čele s Jozefom Stümpelom, Križanom, či Hunovcami, ktorí by v kombinácii s talentovanými mladíkmi mohli vytvoriť dobre fungujúce mužstvo. Mňa osobne by potešilo, ak by sa Liptáci dostali do play-off, mesto určite žije hokejom, bolo by zaujímavé sledovať to nadšenie aj vo vyraďovacej fáze. Čas ukáže, či na to naozaj majú, zatiaľ by som im predpovedal 6.-7. miesto.

  • Juraj Chovanec, 21 rokov, fanúšik Skalice

K Mikulášu som od malička vyjadroval sympatie. Som preto veľmi rád, že sa opäť vracia na extraligovú mapu. Aj keď nanešťastie práve vtedy, kedy ju my na istý čas opúšťame. Viacero prognóz, ktoré sú v posledných dňoch zverejňované, predpovedajú Liptákom posledné miesto, ja však taký skeptický nie som. V médiách sa často skloňuje prestarnutý tím, ja však na súpiske vidím viacero mladých a talentovaných hráčov, ktorí môžu zamiešať kartami. Slabinu vidím v obrane, ktorá je však podľa posledných informácií v intenzívnom riešení.

Odhliadnuc od otázky umiestnenia tímu, od novej sezóny očakávam najmä zvýšený divácky záujem, ktorý by mohol Mikulášu vytvoriť výborné kulisy rozhodujúce pre zisk bodov z domáceho prostredia. Pri správnej konštelácii hviezd a skladbe kádra sa môžu Liptáci v tabuľke umiestniť na 7. resp. 8.mieste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM