Tomáš Batiz Hokej

Liptovský Mikuláš v Tipsport Lige: Slová Rusnáka, Štraucha, Rzavského a Šedivého

Hokejisti Liptovskeho Mikuláša štartujú sezónu v najvyššej hokejovej súťaži na Slovensku. Čo si o ich návrate myslia známi slovenskí hokejisti.

Ilustračný obrázok k článku Liptovský Mikuláš v Tipsport Lige: Slová Rusnáka, Štraucha, Rzavského a Šedivého
Foto: Tomáš Batiz

Liptáci už v piatok 9. septembra, odštartujú novú sezónu na ľade žilinských vlkov. Opýtali sme preto iných hráčov, čo si od tohto mužstva sľubujú a ako vidia jeho šance. Získali sme odpovede Daniela Rzavského účastníka minuloročného All-stars víkendu či názor Eduarda Šedivého sedemnásobného reprezentanta Slovenska.

  • Ondrej Rusnák, 27 rokov, útočník Dunarea Galati – MOL Liga

Základom pre Liptovský Mikuláš ako nováčika súťaže, bude zachytiť jej úvod, konkrétne prvú šestinu. V prípade ak sa mu to podarí, dostane sa tím do elánu a môžu sa dostať do play-off. Ak by im však úvod nevyšiel myslím si, že baráž by ich neminula.

  • Andreas Štrauch, 22 rokov, útočník HK Poprad

Od Liptovského Mikuláša očakávam, že prinesie do ligy oživenie. Mužstvo vyzerá byť papierovo dobré a čakám, že na zápasy bude chodiť veľa divákov keďže Liptovský Mikuláš je hokejové mesto. Osobne som veľmi rád, že prišli do ligy, mám tam kamarátov a Liptovský Mikuláš je tak blízko, že pre Poprad to bude ako keby sme hrali doma. Liga bude veľmi vyrovnaná a myslím, že kvalitnejšia ako minulý rok. Podľa súpisiek mužstiev je veľmi náročné tipovať umiestnenie.

  • Daniel Rzavský, 22 rokov, útočník MHC Martin

Myslím si, že Liptovský Mikuláš určite nebude patriť medzi outsiderov, majú v tíme kvalitných skúsených hráčov, ktorí majú bohatú minulosť a hlad po úspechu pre svoje rodné mesto. Je možné, že Liptovský Mikuláš môže byť takou „šťukou“ extraligy, pretože je známe, že tímy, ktoré postúpia do extraligy majú tú povestnú nováčikovskú eufóriu a hrajú o popredné priečky. Avšak ja si myslím, že sa budú byť o postup do play-off respektíve o udržanie v extralige.

  • Eduard Šedivý, 24 rokov, obranca HC Košice

Túto sezónu pribudli do najvyššej súťaže spolu s tímom Nových Zámkov a myslím, že to bude prijemné oživenie súťaže. V Nových Zámkoch sa bude hrať najvyššia súťaž premiérovo, ale na Liptov sa po rokoch vrátila a myslím, že to priláka veľmi veľké množstvo divákov. Ťažko niečo hodnotiť pred sezónou, osobne som ani prípravné zápasy iných tímov zo súťaže nesledoval. V Košiciach sme mali CHL a tak som sa sústredil hlavne na to. Celá liga bude vyrovnaná a myslím, že ani Liptovsky Mikuláš sa v nej nestratí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM