Pavol Tomčík Šport

Livigno: Freeskierka Stromková si Nine Queens poriadne užila!

V talianskom stredisku Livigno sa v ostatných dňoch zišlo 11 pozvaných freeskierok a 11 snoubordistiek. Liptovský Mikuláš mal v oboch skupinách zastúpenie v podobe jednej dievčiny. Dnes sa zameriame na Zuzanu Stromkovú.

Ilustračný obrázok k článku Livigno: Freeskierka Stromková si Nine Queens poriadne užila!
Zdroj: Dnes24.sk

„Nine Queens je udalosť, kde ide o zábavu, poznanie nových ľudí a pojazdenie si s najlepšími jazdkyňami sveta. Ja som mala to štastie, že ma naň pozvali už po druhýkrát,“ hovorí na úvod freestylová lyžiarka Zuzana Stromková. Účastníčke Zimných olympijských hier v ruskom Soči robila v Taliansku spoločnosť aj druhá Liptáčka, snoubordistka Klaudia Medlová.

„Počas celého týždňa sem prišlo veľa médií a fotografov, ktorí mali vyhlásenú súťaž o najlepšiu fotografiu, či video. Skok bol naživo ohromný, príjemne veľký a do detailov postavený. Vyzeral, ako veľký hrad, ktorý sa skladal z troch skokov, U-rampy a zábradlí,“ pokračuje v bilancovaní vydareného podujatia Zuzana.

„Počas celých štyroch dní sme mali rôzne shootingy, napríklad pri západe slnka, či helishooting. Pre mňa je to ohromný zážitok a mám odtiaľ veľa pekných spomienok. Nestáva sa mi, že ma každý deň filmujú z helikoptéry,“ usmieva sa 20. žena z ostatnej olympiády v slopestyle.

Freeskierky mali na konci týždňa vyhlásenú súťaž. V nej Zuzana Stromková nielenže postúpila do šesťčlenného finále, ale dokonca atakovala aj pódiové umiestnenia. Konečné štvrté miesto je výsledkom, ktorý sa tejto sympatickej Mikulášanke podaril dosiahnuť aj v nedávnom finále Svetového pohára vo švajčiarskom stredisku Silvaplana.

Na snímke: Zuzana Stromková (foto Martin Bernard)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM