Slávka Kellová Rôzne

Lyžiari a snoubordisti budú zajtra v centre mesta

Lyžiari a snoubordisti sa na umelom snehu predstavia v sobotu od 14. hodine v centre Liptovského Mikuláša na jedinečnom podujatí Premiere II

„Unikátnosť spočíva v tom, že sa podujatie koná v centre mesta na parkovisku pri obchodnom dome. Väčšina podobných podujatí sa totiž dá zažiť len v lyžiarskych strediskách. Druhý ročník presahuje minuloročný veľkosťou platformy, ktorá bude päť metrov vysoká, desať metrov široká a dvadsať metrov dlhá. Nebude chýbať umelé osvetlenie. Počas zimnej sezóny sa podujatie presunie aj do Košíc a Bratislavy, čím vznikne prvá séria streetových podujatí tohto druhu na Slovensku,“ konštatoval pre agentúru SITA marketingový manažér podujatia Lubomír Čech.

Na platforme sa predstaví vyše šesťdesiat jazdcov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Veľkej Británie a Rakúska. „Očakávame približne tisíc návštevníkov. Uvidia predvádzanie trikov na snoubordoch a lyžiach pri spúšťaní sa z platformy na inštalovaných zábradliach a rúrach. Sprievodným podujatím je slovenská premiéra filmu At Equilibrium od Reného Eckharta so začiatkom o 21. hodine v Dome kultúry,“ povedal Čech.

Dodal, že cieľom podujatia je priniesť lyžiarske športy bližšie k ľuďom a ukázať mládeži jednu z možností, ako sa dá tráviť voľný čas, prípadne mladých inšpirovať. Celá akcia je zadarmo.

zdrroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM