Slávka Kellová Iné športy

Majster sveta Balážik: Získal titul so zlomenými rebrami?

Mikulášan Pavel Balážik opäť celému svetu dokázal, kto je najlepší. Dve zlaté medaily a štyri svetové rekordy. To je šampionátová bilancia tohto trojbojára, ktorý tituly získal dokonca pravdepodobne so zlomenými rebrami.

Pavel Balážik získal na Majstrovstvách sveta v Bardejove najprv jedno zlatú medailu v tlaku na lavičke v kategórii Raw (bez dresu) do 56 kg výkonom 87 ,5 kg. Hneď na to sa mu darilo aj v silovom trojboji, keď v kategórii do 52 KG Raw svojim výkonom 361 kg vybojoval pre Slovensko ďalšie zlato.//** „Pri telesnej váhe 51.8 kg som zlepšil doterajšie svetové maximá v drepe 115 kg, v tlaku 82,5 kg a v mŕtvom ťahu 142,5, čo po spočítaní vyšlo na 332,5 kg. V kategórii do 52 kg som dosiahol výsledky v drepe 122,5, v tlaku 86 kg a mŕtvom ťahu 152,5 kg. Celkový súčet 361 kg znamenal zlepšenie o 28,5 kg. Napriek tomu, že som bol v kategórii sám, tieto výkony znamenali v celkovom hodnotení bez rozdielu váhy 14. miesto na svete a bol som 2. najlepší Slovák,“** //hodnotí svoje výkony Pavel.

Okrem toho zaznamenal 8. najlepší výkon na svete v mŕtvom ťahu a nechýbalo veľa, aby zdvihol „nešťastných“ 160 kg. **„Chýbalo mi málo, znamenalo by to 3. najlepší výkon Majstrovstiev sveta v tejto disciplíne,“ **hovorí s trochou smútku v hlase.

Zlomené rebrá?

Na týchto výkonoch by nebolo po náročnom tréningu nič zvláštne, keby šampionátu nepredchádzalo hneď niekoľko „nehôd“, ktoré sa mohli vo veľkej miere podpísať pod nespokojné výkony. „Najprv som spadol z bicykla, potom som si narazil koleno a nasledovalo narazené rebro.“ Hneď po súťaži absolvoval vyšetrenia, ktoré zlomeninu rebier zatiaľ nepotvrdili. „Ale cítim sa zle. Na súťaži som bral anestetiká, najsilnejšie na trhu, takže som to až tak necítil, ale včera sa to naplno prejavilo, nemôžem sa točiť v trupe a ťažko sa mi dýcha.“

Good bye Las Vegas?

Po Majstrovstvách Európy v rakúskom Horne v silovom trojboji mal hlavu v smútku z toho, že sa mu zrejme kvôli financiám nepodarí vycestovať do Las Vegas, kde získal miestenku na ďalšie novembrové Majstrovstvá sveta. Financie získal, odišlo však zdravie. **„Preteky sú o 6 – 7 týždňov a to je nanešťastie dĺžka liečby zlomeného rebra v kľudovom režime,“ **vypočítava mikulášsky trojbojár. **„Stále dúfam, že to nie je také vážne a budem môcť ísť, uvidíme v pondelok, kedy mám ísť na vyšetrenia. Na druhej strane som veľmi rád, že som úspešne dokončil súťaž zrejme so zlomenými rebrami,“ **šibalsky priznáva.

balazik
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM