Tomáš Batiz Hokej

Majstrovstvá Európy juniorov v Mikuláši: Ako sa darilo Liptákom v kvalifikácii?

Vo štvrtkových kvalifikáciách na ME juniorov a do 23 rokov vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši uspelo 11 z 12 lodí. V sobotnom semifinále sa nepredstaví iba kanoista do 23 rokov Marek Riegel.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Európy juniorov v Mikuláši: Ako sa darilo Liptákom v kvalifikácii?
Zdroj: TASR

Martin Dodok a Marko Mirgorodský postúpili do semifinále C1 do 23 rokov bez problémov. Dodok zvíťazil, Mirgorodský bol tretí so stratou 0,89 sekundy, obaja predviedli čistú jazdu. „Na štarte som cítil trochu stres, veď som doma a chcel som ísť dobre. Napokon mi to vyšlo ako som chcel, ukázal som poctivú čistú jazdu, takže som spokojný. Voda bola fajn, ak vydrží do nedele, bude to dobré,“ povedal Mirgorodský. Pred bránami semifinále zostal Riegel. V prvej kvalifikácii skončil na 29. priečke s mankom 16,05 s na víťaza, v druhej bol 11., za postupovou piatou pozíciou zaostal o viac ako šesť sekúnd.

Medzi kajakárkami do 23 rokov sa 1. kvalifikácia vydarila iba Eliške Mintálovej, ktorá napriek štyrom trestným sekundám postúpila zo šiesteho miesta. „Chcela som ísť na istotu, nechcela som to hrotiť. Nastali však komplikácie, spravila som niekoľko chýb, ktoré sa nemali stať, ale postúpila som, tak som rada,“ zhodnotila Mintálová. Simona Maceková bola osemnásta a Soňa Stanovská 21. Obom však vyšiel opravný pokus na výbornú. Ani jedna nespravila chybu, Maceková v druhej kvalifikácii zvíťazila a Stanovská postúpila z druhej priečky so stratou 28 stotín sekundy. „Druhá jazda bola očividne pomalšia ako prvá, ale vedela som, že mi bude stačiť taká priemerná jazda a budem v semifinále. Skončila som tesne druhá za Simonou, som spokojná,“ uviedla Stanovská.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM