Tomáš Batiz Vodný slalom

Majstrovstvá Európy juniorov: Lipták Mirgorodský strieborný!

Marko Mirgorodský získal na juniorských majstrovstvách Európy striebornú medailu. Grigar sa jedným ťukom pripravil o stupeň pre víťazov.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Európy juniorov: Lipták Mirgorodský strieborný!
Foto: Tomáš Batiz

Skvelý úspech Marka Mirgorodského, rodáka z Liptovského Mikuláša, ktorý na juniorských majstrovstvách Európy získal cenný kov. Úradujúci juniorský majster sveta skončil vo finále druhý, na víťazného Čecha Matyáša Lhotu stratil v cieli sekundu.

„Som veľmi spokojný. Dá sa povedať, že som sa len tesne dostal do finále, takže o to je to väčšia radosť. V semifinálovej jazde som sa necítil dosť dobre, lebo som bol prechorený, ale nakoniec to dopadlo najlepšie ako mohlo,“ povedal po preteku Mirgorodský.

Darilo sa Málekovi

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Andrej Málek sa stal v slovinskom Solkane novým majstrom Európy v K1 v kategórii do 23 rokov. Vo finále triumfoval s náskokom 2,35 s pred Francúzom Clementom Travertom a dosiahol životný úspech. Málekov krajan Jakub Grigar skončil napokon až piaty. Majster sveta do 23 rokov z Krakova síce vyhral semifinále, vo finálovej jazde si však pripísal na konto dve trestné sekundy a to ho pripravilo o striebornú medailu.

Mrzí ho 5. miesto Grigara

Málek mal zo zisku titulu veľkú radosť. „Som rád, že to vyšlo. Trochu ma mrzí, že Jakub ťukol na jednej z bránok, mohli sme spolu stáť na stupňoch víťazov. Niektoré prejazdy boli na hrane, nevyšiel mi najmä ten medzi bránkami 12 a 13, no v priebehu trate som dokázal stratu zmazať a napokon skončiť prvý,“ sprostredkovala pre TASR slová Máleka generálna sekretárka Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode Lucia Ježíková.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM