Iveta Hrabovská Rôzne

Maškrty aj wellness: Zahraniční novinári si to u nás užívajú

Spolu 18 novinárov a zástupcov cestovných kancelárií zo Slovenska, Českej republiky a Poľska pricestovalo spoznať krásy nášho kraja. Počas päťdňovej poznávacej infocesty navštívia atraktívne kultúrne a prírodne pamiatky, reštauračné a ubytovacie zari

Strečno a plte[/size][/color]

Kroky touroperátorov a novinárov smerovali hneď v prvý deň do Strečna, kde nasadli na plte a vyskúšali si splavovanie Váhu. Následne ich čakala prehliadka samotného hradu deň zavŕšili v liečebných kúpeľoch v Rajeckých Tepliciach.

Relax v Thermal parku[/size][/co­lor]

Účastníkov počas druhého dňa čaká prechádzka kysuckou obcou Stará Bystrica s prehliadkou Slovenského orloja, odtiaľ sa presunú do Múzea Kysuckej dediny vo Vychylovke, kde si užijú jazdu jedinečnou historickou lesnou úvraťovou železničkou. Vychutnajú si aj popoludnie na Orave a prehliadku Slanického ostrova umenia. Nové sily naberú v Thermal parku v Oraviciach.

Jaskyne a vodopády[/size][/co­lor]

Tretí deň infocesty začína prehliadkou skanzenu v Zuberci, odkiaľ je len na skok na Roháče, kde si účastníci prezrú Ťatliakovo pleso a vodopády.

**„Program poznávacieho zájazdu bude pokračovať v Liptove. Touroperátori a novinári spoznajú podzemné krásy jednej z najnavštevo­vanejších slovenských jaskýň – Demänovskej jaskyne slobody a oddýchnu si v Thermal Parku v Bešeňovej,“ **doplnil Peter Kubica, hovorca ŽSK

Čaro korbáčikov a tradičných jedál[/size][/co­lor]

Vo štvrtý deň čaká návštevníkov prehliadka salašu v Ružomberku a ukážka výroby syrových korbáčikov. Odtiaľ sa presunú na Kulinárske dni do Múzea Slovenskej dediny v Martine, kde je pre nich pripravená ukážka výroby tradičných jedál, ochutnávka dobrôt a kultúrny program. Deň uzavrú prehliadkou kúpeľov v Turčianskych Tepliciach a strediskom cestovného ruchu vo Valčianskej doline.

Na záver kulinárska Orava[/size][/co­lor]

Posledný deň infocesty povedú kroky účastníkov na Oravský hrad. Okrem prehliadky tejto dominanty oravského regiónu si budú môcť opäť zamaškrtiť na Kulinárskych dňoch na Orave.

„Žilinský kraj patrí už niekoľko rokov k najnavštevo­vanejším krajom na Slovensku. Ubytovacie zariadenia vlani zaznamenali takmer 720 tisíc turistov, čo predstavuje asi 20 % z celkového počtu návštevníkov Slovenska. Každým rokom nám pribúda i zahraničných turistov, medzi ktorými dominujú najmä Česi, Poliaci či Nemci,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM