Michal Paška Hokej

Maťovi sa v repre drese páči, chce si ho udržať

Štyri zrazy v slovenskom výbere do 16 rokov, trinásť zápasov so slovenským znakom na hrudi. Taká je reprezentačná bilancia tejto sezóny v podaní Mateja Moravčíka, dorastenca MHK 32 Liptovský Mikuláš.

Zatiaľ posledným vystúpením v najcennejšom drese bol nedávny dvojzápas s Českou republikou. Mladí slovenskí hokejisti v prvom zápase vyhrali 4:3, v druhom, naopak, vyhrali Česi 4:1. „Stretnutiam predchádzal trojdňový kemp v Bratislave. Absolvovali sme päť tréningov. Rozoberali sme systém hry a taktiku. Tie sme potom dobre uplatnili na ľade,“ uviedol Matej Moravčík, ktorý zaznamenal v každom zápase jeden plusový bod.

Pri víťazstve 4:3 sa prezentoval niekoľkými strelami od modrej čiary. „V druhom meraní síl som mal dve veľké šance počas presiloviek. Bohužiaľ, skórovať sa mi nepodarilo. Myslím si, že to boli vyrovnané stretnutia a dobrý záver sezóny,“ zhodnotil vystúpenia proti Českej republike.

Takmer všetky zápasy odohral Matej v tej istej päťke. „Dobre sme sa rozohrali. Kolektív bol naozaj na dobrej úrovni. Všetci sme bojovali do konca a hrali ako jeden. **Dúfam, že v reprezentácii budem aj v nasledujúcej sezóne,“ **dodal talent bývajúci na sídlisku Podbreziny.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM