Hokej

Matúša Sukeľa čaká zápas v najcennejšom drese: "Nominácia ma prekvapila a zároveň potešila"

Odchovanec a hráč Liptovského Mikuláša sa predstaví na hokejovom turnaji Euro Ice Hockey Challenge v Grazi.

Ilustračný obrázok k článku Matúša Sukeľa čaká zápas v najcennejšom drese: "Nominácia ma prekvapila a zároveň potešila"
Zdroj: TASR

Hokejový turnaj Euro Ice Hockey Challenge v Grazi, na ktorom sa Olympijský výber Slovenska predstaví počas troch dní od štvrtka 9. februára do soboty 11. februára, bude pre mnohých hráčov výbornou príležitosťou vyskúšať si a otestovať svoje zručnosti na medzinárodnom fóre. Pred blížiacim sa vrcholom sezóny im takáto konfrontácia podľa ich vlastných slov príde vhod.

Po prvýkrát

Jedným z hráčov, ktorí si seniorský dres Slovenska oblečú prvýkrát, je aj Matúš Sukeľ. „Nominácia ma prekvapila a zároveň potešila. Najmä po tom, čo sa nám momentálne v Mikuláši herne veľmi nedarí. Aj preto beriem svoju účasť tak, že si chcem napraviť chuť,“ povedal 21-ročný odchovanec hokeja v Liptovskom Mikuláši a dodal: „Verím, že sa trénerom ukážem v dobrom svetle, je to pre mňa dobrá konfrontácia.“

Perfektná sezóna

Sukeľ prežíva veľmi turbulentnú sezónu, okrem Tipsport Ligy sa predstavil aj v niekoľkých zápasoch Kontinentálnej hokejovej ligy, teraz si zasa vyskúša zápasy na reprezentačnej úrovni. „Je pravdou, že som tento rok rozlietaný, ale vždy je to krok vpred. Či už prechod z Liptovského Mikuláša do Slovana alebo aj teraz do reprezentácie,“ konštatoval Sukeľ.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM