Kultúra

MDD v Tatrách už v sobotu: Nebude chýbať ani júnová sánkovačka!

Horské strediská Jasná a Vysoké Tatry oslávia Medzinárodný deň detí cez víkend. Pre rodiny pripravili na 5. a 6. júna rôzne atrakcie vrátane tej najoriginálnejšej - špeciálnej sánkarskej dráhy v Jasnej, ktorú vytvoria zo snehu, na ktorom lyžovali aj hviezdy Svetového pohára.

Ilustračný obrázok k článku MDD v Tatrách už v sobotu: Nebude chýbať ani júnová sánkovačka!
Zdroj: TMR/ Marek Hajkovský

Horské stredisko Jasná zopakuje deťom júnovú sánkovačku spred roka. No kým v minulom roku využili na netradičné zážitky odkrytú snehovú depóniu, tento rok využijú sneh, ktorý sa jednoducho od zimy ešte nestihol roztopiť.

Aj v Jasnej

Júnové dobrodružstvo na snehu si budú môcť užiť deti i rodičia počas celého víkendu v lokalite Koliesko. Na klzákoch to bude určite poriadna jazda, aj keď v minulom roku niektorým nebolo treba ani tie. Ak sa vysánkujú do sýtosti, ešte stále si budú môcť užiť deň prechádzkou, výletom na lanovkách alebo pri sladkej maškrte.“ informoval Jiří Trumpeš, manažér strediska Jasná.

Pre deti sú počas víkendu v Jasnej pripravené výlety lanovkami na Chopok za zvýhodnenú cenu 6 eur pri nákupe online.

Zábavu a relax si budú môcť užiť rodiny s deťmi nielen v Nízkych ale aj vo Vysokých Tatrách.

Nezabudnite na teplé oblečenie

Všetky deti aj dospelých určite poteší návšteva interaktívnej galérie Kvantárium na Hrebienku, v ktorej zažijú nielen interaktívne exponáty, ale aj multimediálnu show, vysvetlenie rôznych fyzikálnych javov a to všetko v rozprávkovom duchu. Od stredy 2. júna až do nedele 6. júna navyše pre všetkých so zľavou 20% na vstupy pre veľkých i malých. Na Skalnatom Plese je deťom k dispozícii detské ihrisko Svištia krajinka, zážitky ich čakajú aj pri zjazde zo Štartu to Tatranskej Lomnice na horských kárach či pri návšteve detského ihriska pri Humne,“ pozýva Lukáš Brodanský, marketingový manažér horského strediska Vysoké Tatry.

Vo Vysokých Tatrách je v prevádzke aj lanovka na Lomnický štít (2634 m n.m), na ktorom v týchto dňoch panujú skutočne zimné podmienky vrátane čerstvého snehu.

Pre tie najkrajšie zážitky zo slovenských hôr je preto aj napriek júnovému dátumu namieste teplé oblečenie pre malých i veľkých návštevníkov.

Všetky lanovky v Jasnej aj vo Vysokých Tatrách sú pre deti do 6 rokov k dispozícii bezplatne. Lanovky, atrakcie a aktivity budú v prevádzke prevádzke pri dodržiavaní všetkých aktuálnych preventívnych hygienických nariadení.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM