Pavol Tomčík Vodný slalom

ME Vodný slalom: Singlista Slafkovský v Krakove zlatý v družstvách

I keď kvôli vážnej situácii s povodňami v Európe visel dlho nad európskym šampionátom vo vodnom slalome v poľskom Krakove otáznik, rozhodcovská jury napokon pretekom dala zelenú. I vďaka tomu má Liptovský Mikuláš ďalšiu cennú medailu. V družstvách sa o ňu postaral singlista Slafkovský.

Ilustračný obrázok k článku ME Vodný slalom: Singlista Slafkovský v Krakove zlatý v družstvách
Zdroj: TASR

Mikulášan Alexander Slafkovský najskôr v jednotlivcoch nepotvrdil svoju pozíciu slovenskej jednotky, keď jeho kvalifikačná jazda skončila ďaleko za očakávaniami. Až osem „ťukov“ znamenalo prepad na nepostupovú 20. pozíciu.

C1 muži (kvalifikácia):
1. Sideris Tasiadis (Nem.) 92,03 (2)
20. Alexander Slafkovský (SR) 100,88 (8)

Pretekár Dukly Liptovský Mikuláš si pachuť z prvej disciplíny napokon napravil v družstvách. Posádka v zložení Slafkovský – Beňuš – Baďura totiž vydolovala z poľského kanála pre Slovensko jediný najcennejší kov. Výsledný finálový čas pod magických 100 sekúnd a následné zlato sú akou takou náplasťou na inak veľmi priemerné výsledky slovenskej reprezentácie u našich severných susedov (výnimkou je ešte zisk bronzu v podaní Mateja Beňuša v C1).

3× C1 muži (finále):
1. Slovensko (Alexander Slafkovský, Matej Beňuš, Jerguš Baďura) 98,99 (0)
2. Nemecko (Franz Anton, Jan Benzien, Sideris Tasiadis) 100,53 (0)
3. Slovinsko (Benjamin Savšek, Anze Bercic, Luka Bozic) 103,58 (4)

Alexander Slafkovský pre TASR: „Trošku som si hojil rany, aj keď individuálne môžeme zahojiť len individuálnym. Zaujímavé bolo, ako sa zhodneme na trati, čo vymyslíme, v cieli som sa smial, že my s Maťom s kým sadneme, s tým vyhráme. Išli sme naozaj peknú jazdu, na Jergušovi imponovalo, že splnil všetko do bodky a my sme mu len robili miesto. Súhra bola o momentálnej situácii a bola výborná, síce sme sa natesno striedali, no bez kolízií, všetky tri jazdy sa zhodli a vyšlo to super. Od roku 2005 som mal na ME vždy medailu, finálové reťazenie v individuálnych pretekoch som si však pretrhol, a tak som si povedal, že aspoň v hliadkach treba medailovú niť udržať a chalanom to nepokaziť. Moja skratová jazda v individálnych pretekoch bola náhodná, na desiatich metroch urobiť tri ťuky si ťažko vysvetliť.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM