Michal Paška Rôzne

Medvede ovládnu Hrebienok

Netradičný festival medveďov so známym názvom sa uskutoční na Hrebienku už 5.-7.augusta 2011. Medvedie dni 2011 prinesú novinky.

Štvrtý ročník začne už v piatok a bude pokračovať celý víkend. Prvý deň bude akousi poctou slovenskej kinematografii aj s koncertom Mariána Vargu. Program obohatia počas víkendu aj hviezdy zo známej relácie Partička. Organizátori sľubujú aj horúce prekvapenie…

„Posledné tri ročníky Medvedích dní prilákali do Tatier viac ako 40 tisíc ľudí, hlavne rodín s deťmi, pre ktoré bol festival vytvorený,“ informovala Katarína Šarafínová zo spoločnosti Tatry mountain resorts, ktorá podujatie pripravuje.

Asi najväčšiu koncentráciu medveďov na jednom mieste sa darí organizátorom dosahovať aj vďaka tomu, že každé dieťa s medvedíkom čaká na Hrebienku darček. Atraktívny program plný zábavy a spoznávania prírody je tým prečo sa deti na Hrebienok spolu s rodičmi radi vracajú.

Na Hrebienku tento ročník pribudne najväčšia drevená socha medveďa, ktorej krst sa očakáva v prvý deň festivalu. Krstných rodičov maca Kuba organizátori zatiaľ taja. Prezradili toľko, že jeho váha je takmer 400 kilogramov, meria úctyhodných 220 centimetrov a je z lipového dreva. Jeho tvorca sa pri jeho výrobe doteraz zapotil už viac ako 100 hodín a to ešte stále neskončil…

Svoju účasť prisľúbili aj herci z legendárnych filmov Orlie pierko a Medená veža. V piatok o 17,00 je pripravený „Koncert pre Pirina“, ktorý bude poctou slovenskej kinematografii. Na Hrebienku, na zrekonštruovanom 100 ročnom harmóniu, zahrá najprv talentovaný Marek Duchnický a po ňom svoje umenie predvedie špičkový hudobník a skladateľ Marián Varga, ktorý má pripravené aj piesne zo spomenutých filmov.

„Štvrtý ročník prinesie aj nové divadelné vystúpenia aj osvedčený medvedí program. Asi najväčšou atrakciou bude počas víkendových dní vystúpenie divadla TEATRO TATRO, kde hrajú aj známe hviezdy z televíznej relácie Partička,“ spresnila Katarína Šarafínová.

Každé dieťa, ktoré si prinesie medvedíka dostane darček a pripravené sú aj zľavy na prevoz pozemnou lanovkou až do päťdesiatich percent. Na Hrebienok rodiny s deťmi pohodlne vyvezie pozemná lanovka zo Starého Smokovca, tá istá lanovka, ktorou sa viezla aj britská panovníčka Alžbeta II. Cesta na Hrebienok sa dá samozrejme absolvovať aj po vlastných.

Na Hrebienku sa budú môcť malí „medvedíci“ beztrestne pohrabať v kontajneri, kde ich čakajú maškrty, budú si môcť otlačiť medvediu labu, či vliezť do medvedieho brloha. Popritom sa naučia veľa o živote našej najväčšej šelmy a o prírode v Tatrách aj formou originálnych divadelných vystúpení.

foto: TMR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM