Andrea Mesarčíková Rôzne

Mesto využíva leto na rekonštrukciu školských objektov a ulíc

Liptovskomikulášska samospráva realizuje aj počas hlavného dovolenkového obdobia viacero plánovaných investičných akcií.

Cez prázdniny pokračuje najmä nedávno začatá komplexná rekonštrukcia troch objektov základných škôl (ZŠ) a najväčšej mestskej materskej školy s využitím podporných prostriedkov z eurofondov.
Na budove ZŠ J. Kráľa na sídlisku Podbreziny sa podľa stavebného technika Miloša Oginčoka už napríklad podarilo vymeniť viac ako 600 okien. „Okrem toho, že zatepľujeme obvodové múry, v týchto dňoch najmä intenzívne upravujeme vnútorné priestory, aby sme ich stihli dokončiť už v lete. Školákov tým asi trochu sklameme, žiadne nevyhnutné predĺženie prázdnin nehrozí,“ skonštatoval.
Spokojnosť s postupom stavebných prác vyjadril počas dnešného kontrolného dňa aj riaditeľ spomínanej ZŠ Július Lichardus. Zdôraznil aj významnú investíciu z mestského rozpočtu na úrovni 85.000 eur do novej vzduchotechniky v školskej kuchyni. „Presvedčili sme sa, že nový školský rok privítajú deti už do veľkej miery vo vynovených objektoch,“ uviedol primátor Ján Blcháč.
Radnica pokračuje aj v druhej etape rozsiahlej rekonštrukcie Nešporovej ulice na sídlisku Nábrežie s nákladmi takmer 220.000 eur. Ďalších približne 115.000 eur vyčlenila na opravu Odbojárskej ulice v prímestskej časti Demänová. „Ľudia budú musieť v týchto lokalitách strpieť nevyhnutné rozkopávky, aby im mohli už čoskoro slúžiť zrekonštruované komunikácie,“ dodal primátor a pripomenul aj komplexnú prestavbu centrálnej kotolne na Podbrezinách.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM