Tomáš Batiz Správy

Mesto zverejnilo zaujímavú výzvu: Milovníci dvoch kolies, zbystrite pozornosť!

Dlhé zimné mesiace sú už za nami a čoraz silnejšie sa pomaly, ale isto, začína už aj u nás prejavovať jar. Práve toto obdobie je priam ideálne na osedlanie bicyklov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto zverejnilo zaujímavú výzvu: Milovníci dvoch kolies, zbystrite pozornosť!
Zdroj: TASR

Mesto Liptovský Mikuláš sa aj tento rok zapojilo do kampane Do práce na bicykli. Radnica tak nadviazala na úspešný ročník, ktorý sa minulý rok v našom meste osvedčil. V roku 2017 súťažilo celkovo v Mikuláši 149 ľudí, ktorí najazdili 25-tisíc kilometrov a ušetrili šesť ton oxidu uhličitého.

Ako informuje vedenie mesta Liptovský Mikuláš, tento rok je doposiaľ prihlásených 27 tímov no registrácia prebieha do 5. mája. Do súťaže sa môže prihlásiť každý, kto v rámci svojho zamestnania vytvorí tím z dvoch až štyroch osôb a zaregistruje si ho na oficiálnej stránke národnej kampane www.dopracenabicykli.eu. Samotná súťaž bude prebiehať počas celého mesiaca máj.

„Bude vyhodnocovaný napríklad počet najazdených kilometrov jednotlivých tímov, ktoré najazdili na bicykli za zamestnaním počas mesiaca máj, ale aj najaktívnejší jednotlivci a taktiež súťaž v aktivite jednotlivých samospráv,“ informoval Gabriel Lengyel z mestského úradu.

Ako ďalej podotkol Lengyel, kampaň je spojená so súťažou v rôznych kategóriách a mesto pripravilo pre cyklistov niekoľko prekvapení. Do práce na bicykli je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách. „Mesto za do tohto projektu zapája už štvrtý rok so zámerom motivovať svojich zamestnancov a taktiež obyvateľov Liptovského Mikuláša k zdravému životnému štýlu, ale najmä s cieľom propagovať cyklistickú dopravu ako možnosť rýchlej, cenovo dostupnej, bezpečnej a zdraviu prospešnej dopravy do zamestnania,“ vysvetlila Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM