Tomáš Batiz Správy

Mestské múzeum otvorilo Jánošíkovu záhradu: Pozrite si zoznam atrakcií

Múzeum Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši otvorilo aj tento rok Jánošíkovú záhradu. Tá opäť ponúka viaceré zaujímavé atrakcie.

Ilustračný obrázok k článku Mestské múzeum otvorilo Jánošíkovu záhradu: Pozrite si zoznam atrakcií
Zdroj: Múzeum Janka Kráľa

Nielen Jánošíkova mučiareň, súdna sieň, ale už aj Jánošíkova záhrada láka návštevníkov mestského Múzea Janka Kráľa. Priestor za budovou je plný atrakcií a pripravený na aktivity pre rodiny s deťmi, materské školy a všetkých, ktorí sa radi zabávajú.

„Návštevníci tu môžu hľadať Jánošíkov poklad, strieľať do zbojníckeho terča, kresliť kriedami, poskladať pexeso zo súdnej siene, deti sa určite vyhrajú na pieskovisku a rodičia môžu len tak oddychovať v zeleni záhrady,“ vysvetlil riaditeľ mestského múzea Jaroslav Hric.

Ako doplnil riaditeľ múzea, záhrada je vždy prístupná počas otváracích hodín múzea bezplatne, rezervácia dopredu nie je potrebná.

Mikulášske múzeum upozorňuje, že najnovšie si zmenou prešli aj otváracie hodiny. „Sprístupneným oddychovej zóny v múzejnej záhrade a jej pretvorením na priestor pre rodinu sme sa rozhodli byť bližšie verejnosti a nie je to jediná novinka v našom múzeu. Vzhľadom na zvyšujúce sa požiadavky návštevníkov a narastajúci počet turistov v centre mesta sme zmenili aj prevádzkové hodiny,“ vysvetlil Jaroslav Hric.

Kým v minulosti boli jeho brány cez pracovný týždeň otvorené od 8.00 do 16.00 hodiny a cez víkendy od 9.00 do 17.00 hodiny, odteraz budú jeho priestory návštevníkom k dispozícii každý deň aj cez sviatky v čase od 10.00 až do 18.00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM