Samospráva

Mestské zariadenie pre seniorov dostane nové vybavenie: Sestrám uľahčí každodennú prácu

Liptovskomikulášska radnica investovala viac ako 20 700 eur do skvalitnenia služieb mestského zariadenia pre seniorov a domova sociálnych služieb. Jeho vybavenie sa rozrástlo o nový komunikačný a signalizačný systém a elektronické zdvíhacie zariadenie.

Ilustračný obrázok k článku Mestské zariadenie pre seniorov dostane nové vybavenie: Sestrám uľahčí každodennú prácu
Zdroj: Webnoviny.sk

„Doteraz sme mali zastaraný signalizačný systém bez akejkoľvek možnosti ďalšej komunikácie. Nová technika nám vďaka bezdrôtovému spojeniu umožní na diaľku komunikovať s našimi klientmi, zobrazí potrebné údaje, pohyb personálu,“ vysvetlila riaditeľka mestského zariadenia pre seniorov Jana Hapčová.

Náklady na zakúpenie nového komunikačného a signalizačného systému presiahli 16 000 eur. Ďalších vyše 4700 eur stálo moderné zdvíhacie zariadenie na presuny imobilných klientov. „Významne pomôže uľahčiť veľmi namáhavú každodennú prácu našich ošetrovateliek,“ pokračovala Hapčová.

Dosluhujúci primátor Alexander Slafkovský pripomenul, že dobré tohtoročné hospodárske výsledky mesta umožnili zrealizovať viacero verejnoprospešných rozvojových projektov. Nové technologické zariadenia by sa mali dostať do mestského domova sociálnych služieb ešte v tomto kalendárnom roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM