Andrea Mesarčíková Rôzne

Mestský chodník pre cyklistov dostáva čoraz konkrétnejšiu podobu

Liptovskomikulášska samospráva získala právoplatné stavebné povolenie na vybudovanie dlho očakávaného chodníka pre cyklistov.

Ak sa podarí získať finančné prostriedky z fondov EÚ, mohla by sa realizácia niekoľko rokov pripravovaného projektu začať už v jesenných mesiacoch.
„Skoršie vydanie stavebného povolenia brzdil zdĺhavý, ale, pochopiteľne, nevyhnutný proces usporiadania vlastníckych vzťahov dotknutých pozemkov,“ skonštatoval pracovník odboru dopravy a verejných priestranstiev Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši Ľubomír Hán.
Nový vyše štvorkilometrový chodník s asfaltovým povrchom podľa neho privítajú najmä obyvatelia sídlisk Podbreziny, Nábrežie a mestských častí Okoličné a Palúdzka. „Okrem rekreačných cyklistov či korčuliarov ho v zimnom období budú môcť využívať aj bežci na lyžiach. Určite to bude alternatívne riešenie aj pre ľudí dochádzajúcich na bicykli do práce či školy, ktorým sa hlavný cestný ťah cez mesto nezdá príliš bezpečný,“ spresnil.
Mesto financovalo vyhotovenie projektovej dokumentácie s podporou eurofondov. Podľa primátora Jána Blcháča chce rovnaký zdroj financovania využiť aj pri samotnej realizácii výstavby nového chodníka pre cyklistov. „Už sme podali žiadosť o podporu na úrovni jedného milióna eur,“ dodal.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM