Slávka Kellová Samospráva

Staručký Dom služieb zostal na ocot: Nikto oň ani nezakopol

Liptovskomikulášskej samospráve sa už viac ako rok nedarí zrealizovať zámer predaja staršieho objektu mestského domu služieb v najužšom centre, ktorý si žiada rekonštrukciu. Prípadných záujemcov neoslovilo ani postupné výrazné zníženie ceny z 2,9 na 1,6 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Staručký Dom služieb zostal na ocot: Nikto oň ani nezakopol
Foto: Slávka Kellová

„Napriek pomerne masívnej inzertnej kampani sa neprihlásil nikto. Tento problém otvoríme opäť na najbližšom zasadnutí ekonomickej komisii, či sa rozhodneme tento objekt prevádzkovať ďalej v jeho súčasnom stave, alebo sa ešte raz pokúsime vyhľadať kupca znížením ceny,“ uviedol primátor Alexander Slafkovský.

V súvislosti s úbytkom drvivej väčšiny nájomcov obchodných priestorov na poschodí zhodnotil, že aj tak prevádzka tejto budovy nie je stratová. Na druhom poschodí dnes mesto prenajíma 10% zo všetkých priestorov. „Podnikatelia odchádzajú do voľných priestorov v moderných obchodných komplexoch, ktorých je v našom meste obrovská ponuka. Prízemie sa dá ďalej využívať ako obchody, ale poschodie treba pretvoriť na rezidenčné bývanie či niečo iné,“ skonštatoval.

„Tento objekt si nevyhnutne žiada rekonštrukciu a stavebnú zmenu. Či budeme pokračovať v snahe o jeho predaj ponúknutím nižšej ceny, alebo pôjdeme do nejakého developerského projektu, bude závisieť od záujmu možných investorov, a samozrejme, rozhodnutia poslancov mestského zastupiteľstva,“ dodal Slafkovský. Konkrétny návrh, ktorý bude predložený pred poslancov, by mala v blízkej budúcnosti prehodnotiť finančná komisia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM