Tomáš Batiz Správy

Meteorológovia vydali výstrahu pre náš okres: Lejak ešte nie je všetko, pozrite časy

Ak sa chystáte von, radšej si pribaľte dáždnik. Meteorológovia vydali výstrahu pred búrkami. Pozrite, čo sa na nás valí!

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia vydali výstrahu pre náš okres: Lejak ešte nie je všetko, pozrite časy
Zdroj: TASR

Pripravte sa, že horúčavy vystrieda schladenie v podobe búrok. Meteorológovia vydali pre nás okres výstrahu. „V okrese Liptovský Mikuláš sa ojedinele očakáva výskyt búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

„S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 30 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 21 m/s (65 – 75 km/h),“ píše sa na webe SHMÚ. Meteorológovia preto vydali výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktorá pre nášokres platí v pondelok do 18:00.

Intenzita sprievodných javov je podľa slove meteorológov v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes.24/DPB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM