Pavol Tomčík Futbal

MFK Tatran hodnotil v plnej sále uplynulý rok, tréner Kozák bol z akcie nadšený!

V utorok večer patrila sála v liptovskomikulášskom Dome kultúry podujatiu futbalového klubu MFK Tatran Liptovský Mikuláš - Futbal je hra a hrať by sa mal človek pre radosť. Pozvanie na štvrtý ročník obľúbenej akcie si nenechal ujsť ani reprezentačný tréner slovenského seniorského družstva Ján Kozák.

Ilustračný obrázok k článku MFK Tatran hodnotil v plnej sále uplynulý rok, tréner Kozák bol z akcie nadšený!
Zdroj: Dnes24.sk

Dom kultúry bol naplnený doslova do posledného miestečka. V sále sa tlačili malí i veľkí a navôkol bolo cítiť blížiacu sa predvianočnú atmosféru. Tú ešte viac umocňovala prítomnosť vzácnych hostí. Nechýbali zástupcovia futbalových prvoligistov AS Trenčín či partnerského mužstva Liptákov MŠK Žilina. Nad všetkými však vyčnieval Ján Kozák. Úspešný tréner, ktorý Slovákom po úspešnej jesennej časti kvalifikácie o postup na EURO 2016 do Francúzska vrátil futbalovú radosť. Ten neskrýval dojatie z videného a prežitého. „Som milo prekvapený, že v danej dobe sa takéto veci na Slovensku dejú. Ľuďom z Mikuláša ďakujem za pozvanie, cítil som sa tu veľmi dobre. Bola to skutočne milá akcia.“

Opäť sme v každej kategórii, od tých najmenších až po A družstvo, spoznali držiteľov titulu hráč roka 2014. Medzi seniormi sa z triumfu tešil kapitán Ivan Lišivka, ktorý sa po utorku môže popýšiť bilanciou dve víťazstvá, dve druhé miesta. „Chcem sa poďakovať za všetky hlasy, ktoré som dostal. Podstatné však je, aby sme v Liptovskom Mikuláši vytvorili dobrý klub s takou rodinnou atmosférou.“ Novinkou bola cena za gól roka. Jej laureátom sa stal Mário Kurák. Ideálnym hráčom za práve končiaci sa rok je po včerajšku mladý talent MFK Tomáš Staš.

Po jeseni štvrté mužstvo východnej skupiny druhej futbalovej ligy môže po troch ťažkých rokoch spojených so záchranárskymi prácami zimovať o čosi pokojnejšie. Tešiť sa môže aj malá Zojka, dievčatko, ktorému zdravie neslúži tak, ako nám ostatným. Práve včera si jej mama z rúk výkonného riaditeľa klubu Martina Pohloda prevzala šek na 1330 eur. K milej charite sa následne pridali aj hráči „áčka“, ktorí sa pre dobrú vec vzdali aj časti svojich odmien. „Toto sú akcie, v ktorých by sme sa mali na Slovensku predbiehať. Nie v korupciách a škandáloch. Ohlasy sú pozitívne, asi by sme sa mali z toho tešiť,“ dodal na záver Martin Pohlod. Dovidenia o rok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM