Pavol Tomčík Futbal

MFK TATRAN Liptovský Mikuláš: Po víťazstve nad Nitrou je na piatom mieste DOXXbet ligy

Mikulášania po víťazstve v Seredi vedeli, že ich na domácom štadióne čaká súper, ktorý sa netajil pred sezónou najvyššími ambíciami. Nitra nastúpila v Okoličnom sebavedome, no Liptáci v sobotu bojovali ako o život a nakoniec všetky body zostali doma.

Ilustračný obrázok k článku MFK TATRAN Liptovský Mikuláš: Po víťazstve nad Nitrou je na piatom mieste DOXXbet ligy
Foto: Pavol Tomčík

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC Nitra 1:0 (0:0)

Gól: 82. Lukáš Jánošík ŽK: Macík, Šimún, Jánošík, Ferenčík – Kotora Divákov: 200

  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Macík – Šimún, Kubena, Kucharčík, Papaj, Jánošík (88. Kreva), Mizerák, Vandraško (57.Staš), Ferenčík, Pastva, Kurák (92. Moravčík)
  • FC Nitra: Hipp – Kolmokov, Paukner, Petráš ©, Urblík, Šmehyl (78. Moravčík), Kotrík (62. Kostoláni), Ivančík, Dubeň, Valenta, Kotora

Domáci Tatran sa v sobotu stretol so súperom, s ktorým doteraz v súťaži nikdy nehral. Nitra bola vždy niekde vyššie a aj v časoch keď Mikuláš hrával „Za Váhom“ II. SNFL, Nitra hrala Federálnu ligu. Výzva teda ako hrom, tobôž keď si Liptáci priviezli minulý víkend tri body zo Serede. Zoborčania už v úvode pochopili, že Tatran nebude ľahkým súperom a to aj napriek tomu, že po verdikte asistenta, Mikulášu hlavný rozhodca neuznal gól pre hráča mimo hry. Treba uznať, že aj Nitra bola nebezpečná, ale jej hráči zahodili v sobotu aj nemožné, alebo ich vychytal Macík. Keď sa už zdalo, že sa súperi rozídu bezgólovou remízou, Lukáš Jánošík stanovil na konečných 1:0 pre domácich.

Juraj Sabol, tréner MFK Tatran:Tešíme sa z tohto výsledku. Chceli sme potvrdiť víťazstvo z posledného kola a odpovedať tak všetkým tým, ktorí to brali ako nečakané a prekvapujúce. Dnes sme mali dobrý vstup do zápasu. Do 30. minúty sme boli nebezpečnejší a mali sme viac gólových príležitostí. Darilo sa nám kombinovať a anulovať prednosti Nitry. Chceli sme ich donútiť k nakopávaným loptám, čo sa nám darilo. Druhá polovica nebola z našej strany tak kvalitná. Bolo veľa faulov, prerušení, nedarila sa nám hra a v prechode do útoku nám chýbala presnosť a väčší počet hráčov s ochotou behať. Paradoxne zlý druhý polčas nám priniesol gól a radosť z troch bodov. Ďakujem šatni za kolektívnosť a prístup k zápasu, ale zvlášť by som chcel vyzdvihnúť výkon Pastvu. Bojoval, bol všade, prihrával, prosto hral veľmi dobre.

Autor Pavol Tomčík st.
Foto Pavol Tomčík st.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM