Pavol Tomčík Vodný slalom

Michal Martikán: Dva štarty na medzinárodných pretekoch v tejto sezóne a dve víťazstvá

Mikulášan Michal Martikán štartoval v tomto roku najskôr v Spojených Arabských Emirátoch, kde sa postavil na najvyšší stupienok. Na Medzinárodných liptovských slalomoch bol preto opäť veľkým favoritom na prvenstvo.

Ilustračný obrázok k článku Michal Martikán: Dva štarty na medzinárodných pretekoch v tejto sezóne a dve víťazstvá
Zdroj: TASR

Päťnásobný olympijský medailista vo vodnom slalome Michal Martikán potvrdzuje, že aj v 35-tich rokoch sa dajú dosahovať výsledky na svetovej úrovni. Náš historicky najúspešnejší singlista to dokázal aj počas ostatného víkendu na domácej trati v Liptovskom Mikuláši.

Dosiahol prvé víťazstvo na renkingových pretekoch ICF v tejto sezóne, keď vyhral C1 mužov na úvodnom podujatí roka na Slovensku. Na 31. ročníku Medzinárodných liptovských slalomov triumfoval päťnásobný olympijský medailista vo finále o 13 stotín sekundy pred Slovincom Benjaminom Savšekom. Obaja predviedli čisté a rýchle jazdy, o triumfe Martikána tak rozhodli detaily.

Michal Martikán: Toto a ani víťazstvo v Emirátoch ešte nič neznamená. Je to dobrý tréning na začiatku sezóny a všetko sa ukáže, keď sa predstavím na Majstrovstvách Európy alebo na Tatranskom slalome. Rozdiel medzi pretekmi v Emirátoch a tu v Mikuláši bol značný aj v teplote vody a tak som si rýchlo po dojazde nahodil rukavice a čiapku.

V C2 mužov predviedli vo finále Mikulášania Tomáš Kučera s Jánom Bátikom síce najrýchlejšiu jazdu, ale dve trestné sekundy ich odsunuli na 3. priečku. Za víťaznými Rusmi Michailom Kuznecovom s Dmitrijom Larionovom zaostali o sedem desatín sekundy. O druhý slovenský triumf sa postarala Monika Škáchová v C1 žien.

Na štarte Medzinárodných liptovských slalomov sa predstavilo 220 lodí z desiatich krajín sveta.

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: Ján Miškovič

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM