Tomáš Batiz Vodný slalom

Mikuláš bude hostiť Tatranské slalomy: Veľkými favoritmi sú domáci pretekári

Areál vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši bude hostiť ďalšie medzinárodné preteky, ktoré zároveň uzavrú nomináciu do slovenskej reprezentácie.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš bude hostiť Tatranské slalomy: Veľkými favoritmi sú domáci pretekári
Foto: Tomáš Batiz

Na 69. ročníku Medzinárodného tatranského slalomu sa v Liptovskom Mikuláši uzavrie počas víkendu nominácia slovenských reprezentantov na najbližšie vrcholy, ME v slovinskom Tacene a prvé tri kolá Svetového pohára. Memoriál Ondreja Cibáka tentoraz širšiu zahraničnú účasť nepritiahol, no podstatným bude štart slovenskej špičky.

Postúpiť by mali aj Liptáci

Momentálny stav nominácie po dvoch pretekoch spred týždňa v Čunove naznačuje, že sa presadzujú osvedčené lode, no aj menej známe. V C1 okrem Mateja Beňuša s automatickým miestom v reprezentácii sa od ostatných oddelili Michal Martikán a Alexander Slafkovský, v K1ž to bude tuhý boj viacerých, najlepšie postavenie majú Eliška Mintálová a Jana Dukátová. V C2 vlastnia Škantárovci voľnú kartu a k nim by sa mali pridať Hochschornerovci a Kučera s Bátikom. V kategórii kajakárov sa najviac darí Jakubovi Grigarovi a Martinovi Halčinovi, o ďalšie miesto sa uchádzajú viacerí a v C1ž je zatiaľ suverénna Simona Glejteková.

Na trati Orava sa budú zbierať aj body do ICF rankingu. V nominačných pretekoch je rozhodujúca sobota a nedeľa, v konečnom súčte štyroch pretekov, po dva v Čunove a po dva v L. Mikuláši, sa zarátajú tri najlepšie výsledky.

Program MTS:

  • sobota: kvalifikácia, od 9.45 dve jazdy C1m, K1m, C2m, od 15.00 dve jazdy C1ž, K1ž
  • nedeľa: semifinále od 9.30, finále od 13.00
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM